Dünya
  • 31.5.2013 23:29

Kerry: İran'ın zamanı azalıyor...

Kerry, Washington'da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İran ile ilgili bir soru üzerine, bu ülkenin nükleer silah edinmesini "kabul edilemez" bulduklarını yineledi.

İran'ın nükleer politikasında herhangi bir değişikliğe gidilmesinin, 14 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibinin değil, dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in elinde olduğuna işaret eden Kerry, "Seçimlerin, İran'ın temel hesaplarını değiştireceğine dair yüksek beklentiye sahip değilim. Bu, yeni cumhurbaşkanının değil, dini liderin elinde olan bir dosya ve nihayetinde bu kararı verecek olan dini lider" dedi.

Kerry, ABD'nin'nin bu meseleye barışçıl bir çözüm bulma gayretlerini sürdüreceğini, ancak zamanın da azaldığını belirtti.

İran'ın, nükleer programıyla ilgili uluslararası toplumun kaygı ve taleplerine karşılık vermemeyi sürdürmesinin dünyayı daha tehlikeli hale getirdiğini dile getiren Kerry, "İran, zamanın tükenmekte olduğunu anlamalı. Bu durum her ay devam ettikçe daha tehlikeli bir hal alıyor ve gerçek şu ki İsrail de kendisini savunmak için gerekeni yapabilir" diye konuştu. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER