Dünya
  • 1.9.2013 22:41

Kerry'den şok sözler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: ''İran'ın nükleer programı konusunda, diplomatik çabalardan sonuç alınamazsa, İran bölge için tehlike oluşturacak''

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başkan Barack Obama'nın Suriye'ye aldığı müdahale kararının ABD'nin güvenilirliği için önemli olduğunu ifade ederek, Suriye'ye verilecek güçlü mesajın İran ve Kuzey Kore'nin nükleer programlarıyla mücadele açısından da önemli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Kerry, ABD'nin çıkarları doğrultusunda Suriye'ye müdahale kararına yönelik değerlendirmesinde, İran'ın nükleer programıyla ilgili diplomatik çabalardan sonuç alınamazsa, bölge için büyük tehlike oluşturacağını söyledi.

Amerikan televizyon kanallarının pazar günkü özel haber programlarından, NBC televizyonun ''Meet the Press'' programında, gazeteci David Grogery'nin sorularını yanıtlayan Kerry, ABD'nin çıkarları doğrultusunda Suriye'ye yapılacak müdahalede, sadece Obama'nın değil, Kongre'nin de sorumluğu olduğunu bildirdi.

İran'nın nükleer proramıyla ilgili Kerry, ''Bu konudaki diplomatik çabalarımızın sonuç vereceğini umuyoruz'' dedi. Bakan Kerry, şayet diplomatik olarak sonuç alınamazsa, İran'ın nükleer programının İsrail, Türkiye, Ürdün ve bölge için büyük bir risk oluşturacağını söyledi.

CBS Televizyonu'ndan ''Face the Nation'' programında ise Kerry, Başkan Obama'nın müdahale konusunda kararını verdiğini ifade ederken, Suriye'ye verilecek güçlü mesajın nükleer güç olma programında bulunan İran, Kuzey Kore ve diğerlerine de bir mesaj niteliği taşıyacağını kaydetti.

ABD'nin güvenilirliğinin çizgide olduğunu bildiren Kerry, diğer programlarda olduğu gibi Kongre'nin doğru karar vereceğini umduğunu tekrarladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER