Gündem
  • 28.9.2010 16:54

KESİCİ KILIÇDAROĞLU'NA HEDİYESİNİ VERDİ

ANKARA - Kesici, istifasını TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Kesici, sözlerine, ''22 Mayıs 2007'de üye olduğu CHP'den istifa ettiğini'' belirterek başladı.
CHP ve yeni parti yönetimine ''yüksek başarılar'' dileyen Kesici, ''3 yıldan fazla bir zamandır üyesi bulunduğum ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptığım bu dönemde CHP ve CHP'lilerle ilgili olarak bende sadece güzel anılar bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde tek bir tane bile olumsuz bir anımın bulunmadığını da ayrıca ve şükranla huzurlarınızda ifade etmek isterim'' diye konuştu.
Kesici, 23. Dönem 5. Yasama Yılı'nın başlamasıyla ''siyaset ve devlet hayatında yeni bir siyasi dönemin de başlamak üzere olduğunu hissettiğini'' söyledi.
''Türkiye'nin önemli sorunlarının zaman içerisinde hafiflemesi yerine giderek arttığını ve daha da ciddi bir hal alacağını gördüğünü'' ifade eden İlhan Kesici, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ülkemizin özellikle bu süreçte çok büyük kucaklaşmalara ihtiyaç duyduğu çok açıkken, toplumumuzda giderek daha çok kamplaşma, kutuplaşma eğilimlerinin arttığını da üzüntüyle müşahede ediyorum.
CHP'de de şimdi yeni bir yönetim ve yeni bir siyasi anlayış dönemi başlamış bulunmaktadır. Yeni yönetime ve CHP'ye tekrar yüksek başarılar diliyorum. Yeni parti yönetimi ve yeni siyaset anlayışına, başta fikri temelde olmak üzere etkili bir katkı sunabileceğim bir durum bulunmadığını hissediyorum. Bu münasebetle, özgür bir siyasi söylem ve tavır içinde olmak gerektiği düşüncesine ulaşmış bulunuyorum.
Siyasetçiler olarak temel görevimiz Türkiye'nin geleceğini hazırlamaktır. Önümüzde 21. yüzyılın icaplarına göre yeniden yapılandırılması gereken yeni bir Türkiye ihtiyacı bulunmaktadır. Siyasetimizin asıl sorumluluğu ve yapması gereken asıl görev bunun icap ettirdiği altyapının hazırlanması olmalıdır. Muhtemel bazı yanlış değerlendirmelere meydan vermemek amacıyla, ayrıca ifade etmek istiyorum ki istifamın başka bir partinin genel başkanı olmak gibi bir niyet ve düşünceyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.''

KILIÇDAROĞLU'NA VEDA HEDİYESİ
Kesici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, parti genel merkezindeki makamında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kesici, CHP'den istifa etmeye perşembe günü karar verdiğini söyledi. İstifa kararını basın toplantısıyla açıklamadan önce Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek istediğini, ancak kendisiyle görüşebilme imkanı olmadığını ifade eden Kesici, şöyle konuştu:
''Bu sabah özel kaleme, istifa edeceğimi, saat 11.00'de Meclis'te basın toplantısı yapacağımı, basın toplantısından önce hiç olmazsa Sayın Genel Başkan'a ifade etmek istediğimi söyledim. Evden konuştuk. Üzüldü tabii. O görüşmeyi, basın toplantısı yapmadan önce muhtemel yapmamız icap eden görüşmeyi, 'basın toplantısından sonra hiç olmazsa yapabilir miyiz' diye rica etti. Ben de 'elbette' dedim. Meclis'te basın toplantısı yaptık, sonra da Genel Başkan'ı ziyaret ettik.''
Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde başka değerlendirmeler de yaptıklarını söyleyen Kesici, ''Güzel ve medeni değerlendirmeler oldu, istifa eden bir genel başkan, istifa eden milletvekili... Zaten olması icap eden bu ve benzeri davranışlardır'' dedi.
Kesici, ''Hüzün de var mıydı'' sorusuna, ''Elbette, olmaz mı'' yanıtını verdi.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile perşembe günü görüştüğünü ve istifa kararını söylediğini belirten Kesici, ''En çok üzülen normal olarak Sayın Baykal olur herhalde. Bugün ya da yarın, olanı biteni bir sohbet tarzında değerlendiririz diye düşünüyorum'' dedi.
Kesici, ''Genel Başkana 'şu şu konularda rahatsızlığım var' dediniz mi'' sorusuna, ''O bir hissiyat. Ben orada 'hissettim' dedim. Oradaki kelime de biraz öyle. Bu bir hissiyat. O hissiyat da şu: Bu süreçte önümüzde çok siyasi tavır ve siyasi söylem olacak. Ben böyle bir süreçte birazcık daha serbest hissetmek istedim kendimi'' yanıtını verdi.
Kesici, bir soru üzerine de görüşmede Kılıçdaroğlu'na kravat hediye ettiğini söyledi.
Kesici, DP'ye milletvekili olarak da katılmayacağını, ''bağımsız'' olarak devam edeceğini söyledi.

CHP'NİN SANDALYE SAYISI 101'E DÜŞTÜ
İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin istifasıyla CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 101'e düştü. Bağımsızların sayısı ise 7'ye yükseldi.
Kesici'nin CHP'den istifa etmesinin ardından TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti 336
CHP 101
MHP 70
BDP 20
Bağımsız 7
DSP 6
DP 1
TP 1
Boş 8
Toplam 550

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:15

İLGİLİ HABERLER