Sağlık
  • 15.5.2007 16:11

"KEŞKE HER KENE KADİR ÇÖPDEMİR GİBİ SEVİMLİ OLSA"

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz yıl meydana gelen ve büyük paniğe neden olan kene ısırığının (kırım-kongo kanamalı ateşi hastalığı) bu yıl yeniden ortaya çıkmasıyla birlilikte vatandaşı uyarmak için reklam filmi çekti.
Ünlü sanatçı Kadir Çöpdemir'in rol aldığı tanıtım filmi televizyon kanallarında yayınlanmaya başlıyor. Toplam iki dakika süren filmde ekranların tanıdık yüzü Kadir Çöpdemir elinde çiçekle sevgilisini ikna etmeye çalışıyor. İki üç girişimin ardından sevgilisinden 'Sende kene gibi yapıştın cevabı alan' Çöpdemir çiçek demetini yemeye başlıyor. Görüntülerin ardından giren oyuncu Ahmet Yenilmez "Keşke her kene bunun gibi sevimli olsa" deyip Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda bilgilendirme
yapıyor. kene ısırmalarına bağlı olarak yaşanan KKKA konusunda bilgilendirme çalışmalarına hız verildi. Sağlık Bakanlığı hazırladığı broşür ve kitapçıklarla hem sağlık çalışanlarını hem vatandaşları hastalık konusunda bilinçlendiriyor. Belirtiler, kene ısırıklarında yapılması gerekenleri içeren bilgi broşürlerine birde reklam tanıtım filmi eklendi. 2 dakika süren filmde Kadir Çöpdemir oynuyor. Bugünden itibaren televizyonlarda yayınlanacak film, "Keşke her kene bunun gibi (Kadir Çöpdemir) sevimli olsa"
sloganı üzerine kurulu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER