Ekonomi
  • 27.8.2009 11:42

KGS'DE YÜZDE 20 İNDİRİM KALDIRILIYOR!..

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, otoyol ve köprülerde Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) gişelerinde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) uygulanan gişelere göre daha fazla zaman kaybı olduğunu belirterek, “KGS'ye uygulanan yüzde 20'lik indirim kaldırılacak, OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirim ise devam edecek” dedi.


Turhan, otoyol ve köprülerde otomatik geçiş sistemini teşvik etmek amacıyla, KGS ve OGS kullanıcılarına yüzde 20 indirim avantajı sağlandığını hatırlattı.


KGS geçişlerinin işlerlik açısından nakit geçişlerle benzerlik gösterdiğine işaret eden Turhan, şunları kaydetti:

“KGS gişelerinden geçişlerde OGS'li gişelere göre daha fazla zaman kaybı oluyor. Bu nedenle, otoyol ve köprü gişelerinde sürücülerin zaman kaybını önlemek ve trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki 'dur-kalk'lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla KGS'ye uygulanan yüzde 20'lik indirim kaldırılacak, OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirim ise devam edecek. Uygulamanın önümüzdeki hafta başlatılmasını amaçlıyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER