Gündem
  • 21.1.2021 22:50

Kıbrıs depremini bilen Prof. Ahmet Ercan iki şehiri uyardı

Kıbrıs depremini bilen uzman, bu sefer iki yeri işaret etti!

Kıbrıs'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem için aylar önce uyarıda bulunan Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklamada bulundu.

Son dakika: Deprem uzmanından 'Yazlıklarınıza gidin...' uyarısı! - Güncel  Haberler Milliyet

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kıbrıs’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremi de aylar öncesinden bildi. Sözcü'nün haberine göre Prof. Dr. Ercan Antalya açıklarında meydana gelen deprem sonrasında yaptığı açıklamada “Kıbrıs Dalma-Batma Kuşağı, aşağı yukarı 700 kilometreye kadar etkili. Bu bölgede 5 üzerinde deprem bekliyorum” şeklindeki sözlerini Güney Kıbrıs Gazeteleri de kullanmıştı.

ÇUKUROVA VE HATAY’A DİKKAT ÇEKTİ

Bugün saat 17:27’de, Kıbrıs’ta meydana gelen depremi Prof. Dr. Ercan, şöyle yorumladı;

*İçinde varsıl doğal gaz yatakları olan, güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu, yılda 4 ile 5 santimetre hızla Kıbrıs yayı boyunca, Kıbrıs adasının altına dalarken, Kıbrıs’ı toslarken, germiş, dalan dilim üzerinde 51 kilometre derinde deprem oldu.

*Dalmanın başladığı yer Güney Kıbrıs kıyılarından 50 ile 75 kilometre güneyde olup, Larnaka depremi onun izdüşümünde yer alıyor.

*Larnaka izdüşüm yeridir. Bu dalma batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi olmasından dolayı gelecekte Çukurova ile Hatay’da gerginlik boşalmaları yaparsa şaşırtıcı olmaz. Kıbrıs’ta deprem olacağını daha önce duyurmuştum.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2021 20:57

İLGİLİ HABERLER