KIBRIS'TA PASAPORTSUZ GEÇİŞ UYGULAMASI BAŞLADI

1 dk okuma
KIBRIS'TA PASAPORTSUZ GEÇİŞ UYGULAMASI BAŞLADI

Hızlı Özet

Tatil için Güney Kıbrıs'a gelen Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarına, KKTC'ye yalnızca kimliklerini göstererek pasaportsuz geçme imkanını veren uygulama başladı.

LEFKOŞA - Tatil için Güney Kıbrıs'a gelen Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarına, KKTC'ye yalnızca kimliklerini göstererek pasaportsuz geçme imkanını veren uygulama başladı.
     KKTC Bakanlar Kurulu'nun dün aldığı kararla başlayan uygulama, ada dışında yaşayan ve Kıbrıs'a tatile gelen Rumlar'ı da kapsıyor.
     Bakanlar Kurulu'nun dün aldığı bir diğer karara göre, Güney Kıbrıs'ta yaşayan Rumlar, yarından itibaren kimliklerini göstererek pasaportsuz KKTC'ye geçebilecekler.
     AB dışındaki ülkelerin vatandaşlarının Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye geçişleri pasaportla olacak.
     Bu arada, AB vatandaşları için bugün başlayan bu uygulama çerçevesinde, 33 kişilik ilk turist kafilesi KKTC'ye pasaportsuz geçti.

Bu haber 10230 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR