Spor
  • 25.10.2005 01:00

KİCKER NURİ ŞAHİN'İ KAPAK YAPTI

Şahin, Alman spor dergisi Kicker’e yaptığı açıklamada,
Nuri Şahin, "Ben Türküm ve kendimi Türk hissediyorum" dedi. "Dortmund’da sokakta aşırı ilgiye maruz kalmadan yürüyorum. Ancak Türkiye’de sokakta yürümem artık zorlaştı" diye konuştu.
Bundesliga’nın ve (A) Milli Takım’ın tarihindeki en genç futbolcu olma unvanına sahip 17 yaşındaki oyuncu, kendi ayakları üzerinde durabilmesindeki en büyük katkının teknik direktör Bern Van Marwijk’e ait olduğunu söyledi.
Marwijk ile sürekli konuştuklarını belirten Nuri, "Hocam beni sürekli motive ediyor. Bana her zaman sakin olmamı tavsiye ediyor.
Fatih Terim de bana çok dikkat ediyor. Ayrıcı ben de öyle havalanacak bir insan değilim. Bir ara (Şahin Dortmund’u kurtarsın) denmişti. Ben bu düzeyde değilim. Takımın sadece bir parçasıyım. Bazı şeyler elde ettim. Ama ben henüz bir dünya futbolcusu değilim" diye konuştu.
Nuri, Borussia Dortmund takımıyla 2009 yılına kadar yaptığı sözleşmeden önce, ailesinin 15 ferdiyle bir araya geldiklerini ve herkesin görüşünü dinledikten sonra bu kararı aldığını kaydetti.


Sahaya çıktığında fazla heyecanlanmadığını ifade eden Nuri, önceleri korktuğunu, ancak kendine güveni olmaması halinde iyi futbol oynayamayacağının farkında olduğunu belirtti.
Nuri, Türkiye-Almanya milli maçı öncesinde gece boyunca uyuyamadığını belirterek, şöyle devam etti:
"Bir gece önce uyuyamadım. Oyuna girdikten sonra gol pası gelince gözlerimi kapattım. Seyircilerin gol sevinci çığlıklarını duyunca tekrar gözlerimi açtım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER