Spor
  • 5.6.2020 11:15

Kiev mi Fenerbahçe mi? Erol Bulut açıkladı

Fenerbahçe yazılmıştı... Erol Bulut aldığı teklifi resmen açıkladı

Süper Lig'in bu sezon en başarılı takımlarından Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Erol Bulut, transfer dedikodularından yabancı oyuncu kuralına kadar birçok soruya yanıt verdi.Sarı lacivertli takımın başına geçirmek istediği teknik direktörlerden olan Erol Bulut için Avrupa'dan sürpriz bir iddia gelmiş; şampiyonluğu son yıllarda ezeli rakibi Shakhtar Donetsk'e kaptıran Dinamo Kiev, yeni teknik direktör arayışına başladı ve listenin başına Erol Bulut'u almıştı.

NE FENER NE KİEV

Dinamo Kiev Sportif Direktörü Vladimir Bessonov, kulüp yönetimine verdiği listede ilk sıraya Erol Bulut'u eklerken Bulut, geçtiğimiz günlerde ''Hem yurt içinden, hem yurt dışından teklifler var. Sezon bittikten sonra gelecek teklifleri ciddi biçimde düşüneceğim.'' sözlerini kullanmıştı. Adı Fenerbahçe ile anılan Bulut bugün DHA'ya verdiği röportajda ise aldığı teklifi resmen açıkladı.

Başarılı teknik adam, Fenerbahçe'den teklif geldiğine yönelik haberleri değerlendirdi. Sezon bitmeden Fenerbahçe ya da yurtdışından teklif gelmesinin Alanyaspor üzerindeki çalışmalarını ve hedeflerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyleyen Bulut, “Tamamen önümüzdeki 8 lig maçına ve 2 kupa maçına odaklandık. Ben, ekibim, futbolcular olsun o doğrultuda çalışıyoruz. Evet basında, sosyal medyada transferle ilgili haberler çıkıyor. Ama onların beni etkilemediğini söyleyebilirim, çünkü odaklandığım bir hedef var. O hedefe doğru kulübümüz olsun, ben olayım, ekibim olsun, futbolcular olsun, oraya odaklandık. İnşallah istediğimiz hedefi de sezon sonunda elde edeceğiz" dedi.

'HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ'

Teknik direktör Bulut, özellikle Türkiye Kupası'na yaklaşma ve lig sıralamasında Avrupa Liglerine katılım için şanslarının yüksek olmasının kendisi için yeterli bir başarı olup olmadığı sorusuna, “Sezon başındaki kulüp hedefleri teknik ekibin, teknik direktörün, futbolcuların hedeflerine baktığımızda yeterli mi yetersiz mi onu açabiliriz. Ama biz sezon başında benim hedeflediğim ve yönetim, başkanla konuştuğumuzda hedefimiz ilk 10'un içerisinde olmaktı. Tabi her zaman arka planda hedeflerim var. Geçen sene Malatya'yla ilk beşi başardık. Bu sene daha iyisini ya da aynısını yapabilir misin, benim kafamda her zaman o oldu. Buraya geldiğimde de arka planda Avrupa Kupalarına yakın olabilmek veya gidebilmek hedefim vardı. Allah'a şükür şu an baktığımızda hedefimiz istediğimiz doğrultuda gidiyor. Kupada final oynama şansımız olacak, belki kupayı alabilme şansımız olacak. Ligde de baktığımızda 6'ncı sıradayız ama önümüzde oynanması gereken 8 maç var. Daha iyisini de yapabiliriz. İlk 4 hedefimiz olabilir, ilk 4'ü zorlayacağız" diye konuştu.

'SEZON SONUNA KADAR ALANYASPOR'A ODAKLIYIZ'

Bu sezon 10 oyuncunun sözleşmesinin biteceğini, Junior Fernandes ve Fabrice N'Sakala gibi futbolcuların büyük takımlardan da ciddi teklifler aldığını DHA'ya anlatan Bulut, şunları söyledi:“Sezon sonu 10 futbolcunun, benim sözleşmem bitecek. Ama bu demek değil ki bizim için her şey bitti. Biz önümüzdeki sezonu düşünüyoruz. Sonuçta bizim bu kulübe bağlılığımız sezon sonu son maça kadar. Burada maksimum verimi almamız gerekiyor. Sözleşmesi biten veya bitmeyen futbolcu veya teknik direktör hiç fark etmez çünkü biz buradan evimize ekmek götürüyoruz. Onun karşılığını da en iyi şekilde vermek zorundayız. Evet Cisse'nin adı takımlarla geçiyor veya Fernandes'in. Sözleşmesi olan futbolcuların adı da başka takımlarla geçiyor. Futbolcuların bu sezon iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Ve son 8-10 maçta da aynı doğrultuda devam etmelerini düşünüyorum. Sezon sonunda zaten herkes kendince doğru olan kararı vereceğini düşünüyorum."

'HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİK'

Başakşehir'de yardımcı antrenörlük, ardından Yeni Malatyaspor ve sonrasında Alanyaspor'da çalışmayı seçerken neleri göz önünde bulundurduğunu da Demirören Haber Ajansı'na yaptığı söyleşide anlatan Bulut, şu ifadeleri kullandı:“Takımlara dışarıdan baktığınız zaman başka bir fotoğraf içine girdiğinizde başka bir fotoğrafla karşılaşabiliyorsunuz. Ama önemli olan hiçbir zaman pes etmememiz. Biz ekibimle birlikte hep bu doğrultuda yola çıktık. Malatya'da bambaşka bir fotoğrafla karşılaştık. Takımı, futbolcuları izliyorsunuz, 'teknik direktör olduğumda evet bu takımla bir şeyler başarabilirim' diyorsunuz. Ama içine girdiğinizde bazı sıkıntılarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz Malatya'da bunun üstesinden en iyi şekilde geldik, futbolcularla yönetimle güzel işler yaptık. İkinci senemiz daha da iyi geçti. Alanya'ya geldiğimizde durum burada doğal olarak daha da iyiydi. Seçimimizin nedeninin bir tarafı da o oldu. İskelet bir kadro vardı, onun üzerine katabileceğimiz futbolcular ve göstereceğimiz performans bizim için önemli olacaktı. Yönetimimizin transferleri takıma erken katmaları büyük avantaj oldu. O yüzden erken planlama çok önemli. O bizim avantajımız oldu ve ligde de futbolcularımızla birlikte bunu gösteriyoruz."

'İNŞALLAH BİR GÜN MİLLİ TAKIM OLUR'

İleriki dönemde milli takımın başına geçme düşüncesi sorulan Bulut, “Bir teknik direktör, kendi milli takımında tabii ki çalışmak ister. Çünkü oradaki hedefler, istekler, başarılar farklı. Belki her gün takımınızla çalışmayacaksınız, her gün o temponun içinde olmayacaksınız. Çünkü 2-3 ayda bir maç oluyor veya hazırlık maçları oluyor. Dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonasına farklı hazırlanmanız gerekiyor. Bol bol futbolcuları izlemeniz gerekiyor çünkü doğru seçim yapmanız lazım, bu kolay değil. Elbet bir gün inşallah olur" dedi.

'TEKLİFLERİ EN DOĞRU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİM'

Bu sene Alanyaspor ile devam edip etmeme kararının Fenerbahçe ve başka kulüplerin teklifine bağlı olup olmadığına ilişkin değerlendirmede bulunan Bulut, 'Fenerbahçe ne istediğine, nasıl bir planlama yaptığına yönetimleri karar verecek' şeklindeki beyanına da açıklama getirdi. Bulut, “O açıklamamın yanlış anlaşılabileceğini söyledim. Sonuçta her kulübün kendince planlama yapması lazım. Bu Fenerbahçe olsun, Trabzon olsun, Alanyaspor olsun veya başka bir takım olsun planlamalarını o doğrultuda yapmaları gerekiyor. Tabi ki teknik direktörü veya yeni gelecek teknik direktörüyle, gelecek futbolcular, gidecek futbolcular planlamasının zamanında yapılması gerekiyor. Ben de zaten planlamanın erken yapılmasından yanayım. Ama bu demek değil ki Alanyaspor ile devam etmeyeceğim veya başka bir takıma gideceğim. Benim söylediğim net ve açık, gelen teklifleri en doğru şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum. Çünkü kariyer planlamamda önemli bir rol oynayacak" diye konuştu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.6.2020 11:18

İLGİLİ HABERLER