Gündem
  • 23.10.2008 19:45

KILIÇ: HAZİNE YARDIMINDAN YOKSUN BIRAKMAK, MAHKEMENİN ESAS GEREKÇESİ OLDU

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile ilgili gerekçeli kararı yayımlanmak üzere saat 12.00'de gönderdiklerini belirterek, ''Hazine yardımından yoksun bırakmak gerektiğini söyleyen arkadaşların gerekçeleri mahkemenin esas gerekçesi oldu'' dedi.
Mahkemeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, bugün saat 12.00 itibariyle AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin gerekçeli kararı gönderdiklerini bildirdi.
Gerekçeli kararın 770 sayfa olduğunu ifade eden Kılıç, ''Ama bunun çoğunluğu, biliyorsunuz ilgili partinin savunması, iddianame ve bununla ilgili dokümanlar oldukça geniş bir yer tutuyor, ama bizim kararımız o kadar değil tabii, fazla değil'' dedi.
''AK Parti'nin kapatılmaması yönünde görüş bildiren 4 üyenin gerekçelerinin ayrı olup olmadığı'' yönündeki bir soruyu Kılıç, ''O 4 arkadaşın gerekçesi, daha doğrusu Hazine yardımından yoksun bırakmak gerektiğini söyleyen arkadaşların gerekçeleri, mahkemenin esas gerekçesi oldu. Diğer arkadaşlar da muhalefet yazmış oldular'' diye yanıtladı.
Kılıç, bir gazetecinin, ''üniversitelerde başörtüsü serbestisi getiren Anayasa değişikliğinin iptali kararına ilişkin gerekçenin ardından, MHP'nin Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkilerinin daraltılması yönünde bir çalışma hazırlığı içinde olduğu yönünde bilgiler var'' demesi üzerine şunları söyledi:
''Biz kararımızı verdik. Muhalefetiyle, çoğunluğuyla herkes söyleyeceğini söyledi. Dışarıda bu karar hakkında herkes eleştirisini yapabilir, ama altını çizerek ifade ediyorum; bu eleştiriler, hukuksal kurallar içerisinde, hakarete varmayan bir ölçü içerisinde her zaman yapılabilir. Buna biz açığız. Tabii ki bu, bizim dışımızda olan değerlendiremeler, yapılabilir. Biz söyleyeceğimizi söyledik ve kararı yayınladık.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER