Gündem
  • 31.8.2008 00:07

KILIÇ: ''YANLIŞLIK KABUL EDİLDİ!..''

Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığındaki devir-teslim töreninde kendisine protokolde ayrılan yerle ilgili tepkisini anımsatmaları üzerine, ''Devir-teslim töreni için Genelkurmay Genel Sekreteri aradı. Çok kibar şekilde 'bir yanlış yapıldığını ve özür dilediklerini' söyledi. Biz de 'problem yok, tamam' dedik. Yanlışlık kabul edildi'' dedi.
Kılıç, ne zaman arandığını soran gazeteciye, cuma günü arandığını ifade ederek, ''Bugünkü programda da yine aynı şey devam etti. Çünkü protokolde ön sırada yasama ve yürütme vardı ama yargı yoktu. O nedenle ben o hassasiyeti dile getirdim. O kadar'' diye konuştu.
Pazartesi günü protokolle ilgili yerlere bu konuda yazı yazmayı düşündüğünü belirten Kılıç, ''Bence yargı ötelenmiştir. Orada yargının olması lazım, o durum içinde'' dedi.
Bir gazetecinin, bugünkü resepsiyona gelmeyeceğini tahmin ettiklerini dile getirmesi üzerine, Kılıç, ''Küslük Olmaz'' karşılığını verdi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Genelkurmay'daki törene geç kalmasına ilişkin sorular üzerine, trafiğin yoğunluğu nedeniyle geç kaldığını, tören başladığı sırada ancak salonun önüne gelebildiğini ve geri döndüğünü anlattı. Konuyu gazetelerden öğrenen Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisini öbür gün telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:41

İLGİLİ HABERLER