Gündem
  • 29.10.2021 11:35

Kılıçdaroğlu Akşener ve İYİ Partililere hain dedi

HDP'nin koynuna giren Kılıçdaroğlu resmen saçmaladı.. Ne dediğini bilemez hale gelen Kılıçdaroğlu, tezkereye evet oyu vemenin vatana ihanet olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele edilecekse, bu ülkenin saygıdeğer polisleri, şanlı şerefli askerleri yapar. Yabancı askerler gelecek Türkiye'de terörle mücadele edecek bana da 'Buna evet de' diyorlar. 'Evet' dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postallar bassın istemem." diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Milletin evlatlarını ateşe atan tezkereye 'hayır'
Kılıçdaroğlu, tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini belirterek, "Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp milletin evlatlarını ateşe atan şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu CHP'nin tezkere kararını hem Akşener'den hem de İYİ Partililerden de saklamış. İYİ Partililer CHP'nin hayır oyu vereceğini oylama sırasında öğrenmiş..
Evet oyu verenlerin hain olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu onlar arasında ititfak ortağı Akşener ve İYİ Parti olduğunu unuttu.2 sene önce kelimesi kelimesine aynı olan tezkereye evet diyen Kılıçdaroğlu, kendisinin ve partisinin iki sene önce hain olduğunu da itiraf etmiş oldu.
CHP lideri kontrolünü ve dengesini tamamen yitirdi.

Hürriyet Gazetesi'nden Nedim Şener bu konuyla ilgili şunları yazdı;

ASIL İHANET ‘HAYIR’ DEMEKTİR

Dün konuyla ilgili, “‘Evet’ deseydik Cumhuriyet’e ihanet etmiş olurduk” diye kendisini savunuyor. “Evet” diyen AKP, MHP, İyi Parti, Memleket Partisi “ihanet” ediyor; CHP, terör örgütü PKK’nın siyasi sözcüsü HDP ile “Hayır” diyerek “ihanet etmiyor” öyle mi?

PKK’nın siyasi kolu HDP ile Türkiye’nin güvenliği için hayati olan tezkereye “Hayır” demenin nasıl bir ihanet olduğunu görmüyor, tabanına da bunu yutturuyor.

Kılıçdaroğlu, HDP ile nasıl bir ilişkiye girerse girsin iç cephe dimdik ayakta, iç cephede yarattığı çatlakta kendileri kaybolacaktır, bunu zaman gösterecektir.

 

Güncellenme Tarihi : 29.10.2021 10:50

İLGİLİ HABERLER