Gündem
  • 8.10.2020 20:05

Kılıçdaroğlu Babacan ile ittifak sorusuna cevap verdi

Kılıçdaroğlu, CHP'nin DEVA Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin soruya "Seçim zamanı bu konu gündeme gelebilir" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Görüşmenin ardından basın toplantısı için kameraların karşısına geçen iki lidere, gazeteciler tarafından "CHP ile DEVA arasında ittifak olup olmayacağı" soruldu.

SEÇİM ZAMANI GÜNDEME GELEBİLİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, soruya "Bugün sadece Ali Babacan'ı ziyaret ettik. Şu anda bir ittifak söz konusu değil ancak seçim sathı maili girersek belki o dönem gündeme gelebilir. DEVA ayrı biz ayrı partiyiz. İki partinin eğitime, sağlığa, ekonomiye bakış açısı farklı olabilir." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN MATEMATİĞİ İLE DALGA GEÇMİŞTİ

Babacan 2011 yılında Ekonomi Bakanı olduğu dönemde Kılıçdaroğlu'nun " 12 milyon 700 bin yoksul için 12 milyar lira gerekiyor" şeklindeki açıklamasını eleştirmiş ve Kılıçdaroğlu'nun matematiği ile dalga geçmişti.

Babacan konuyla ilgili yaptığı açıklamada,İlkokul üçüncü sınıf matematiği becerisine sahip herkesin 12 milyon 700 bin yoksulu ailedeki kişi sayısına bölüp yaklaşık 24 milyar gerektiğini bulabileceğini ifade etmiş ve "Nereden baksanız matematik tutmuyor" demişti.

"ÜÇ SAYIYI ÇARPIP TOPLAYARAK SONUCU BULMAYANLARIN İŞİ DEĞİL BUNLAR"

CHP lideri hakkında benzer eleştirilerde bulunan Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7-8 yıl SSK Genel Müdürlüğü'nü yaptığını ancak en büyük projesinin '3 rakam' olduğunu söylemiş ve "Enflasyon iki haneye düştü. Merkez bankasının rezervi 28 milyar doladı. Şimdi 89 milyar dolar. Türkiye güvenilen bir ülke olmuş hesabını kitabını bilen bir ülke olmuş. Öyle üç sayıyı çarpıp toplayarak sonucunu bulamayanların yapabileceği işler değil bunlar" ifadelerine yer vermişti.

 

Güncellenme Tarihi : 8.10.2020 20:15

İLGİLİ HABERLER