Gündem
  • 28.3.2022 00:16

Kılıçdaroğlu Babacan'a gözdağı verdi!.. Burnundan fitil fitil getireceğim

Altılı masada ‘Ergenekon’ çatlağı… Kılıçdaroğlu’ndan Babacan’a örtülü yanıt.. Burnundan fitil fitil getireceğim..

CHP'nin altılı masa ortağı Ali Babacan'ın FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını aklayan sözlerinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. “Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı, büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşadılar” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu acıları çektirenlerin burunlardan fitil fitil getireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’cü savcıların yürüttüğü “Amirallere Suikast” kumpas soruşturması sırasında 19 Aralık 2009 tarihinde hayatına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul’da yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Balyoz Kumpası’nda kaybettiğimiz Ali Tatar’ın sevgili eşini ziyaret ettim. Bir haksızlık var. Aile acıları hala yaşıyor. Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı, büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşadılar” dedi.

DEVLETE HELALLEŞME ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle insanların yaşadıkları acıların sürdüğünü dikkat çekerken, “Devletimizin, askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi? Bunun da bilinmesi lazım. Devletin kadrolarına yerleştirenler acaba bugün bir vicdan azabı çekiyorlar mı? Bunu da oturup kendi vicdanlarında sorgulamaları lazım. Daha da önemlisi bunlar hala aramızda geziyorlar” dedi.

‘BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM’

Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün milletime söz veriyorum. Bu acıların tamamını telafi edeceğiz. Bedellerini de bu acıları çektirenlerden alacağız. Ve yine milletime söz veriyorum. Bu acıları çektirenlerin burunlardan fitil fitil getireceğiz. Yeter artık diyoruz. Bu ülke bu kadar acılara niye katlansın? Ülkeyi yönetenler acı üretmemeli. Ülkeyi yönetenler bu ülkeye sevgiyi, hoşgörüyü getirmeli. Eğer biz bunu yapabilirsek, ki yapacağız, yapmakta kararlıyız, Bir şekliyle bu sorunları çözeceğiz. Askerimizle de oturup helalleşeceğiz” diye konuştu.

BABACAN NE DEMİŞTİ?

Geçen hafta Bilkent Üniversitesi’ne konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ergenekon ve Balyoz kumpası ile ilgili skandal sözleri gündem olmuştu.

Ali Babacan, “Sırf FETÖ’cüler bunlarla uğraşıyor diye onlara ak pak diyemeyiz” diyen Babacan, “TSK içinde böyle yapılanmalar yok diyemez” ifadelerini kullandı.

Babacan birkaç gün sonra İzmir’de de benzer sözler dile getirdi. Babacan “Bu noktada, bağımsız ve tarafsız yargının altını özellikle çiziyorum. Hukuka aykırı işler yapanlar, demokrasimize kasteden, hukuk sistemimizi felç eden FETÖ’nün bulandırdığı suda temizlenemezler” dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2022 00:27

İLGİLİ HABERLER