Gündem
  • 14.11.2016 14:12

Kılıçdaroğlu ByLock kullanan bakan sayısını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enver Aysever'in RS FM'deki programında canlı yayında halktan gelen soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah RS FM'de Enver Aysever'in konuğu oldu. 'Oyuna Devam' programına saat 8:30'da bağlanan Kılıçdaroğlu, yurttaşların ‪#kılıçdaroğlunasoruyorum‬‬ etiketiyle sosyal medyada paylaştığı soruları da yanıtadı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

(AK Parti'de ByLock kullanan bakanlar var iddiası) 4 bakan, çok sayıda milletvekili var. Bu bir kapalı grup toplantısında söylenen bir açıklama, kamuoyuna yönelik bir açıklama değil. Bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor. ByLock ile şifreler çözülüyorsa neden kamuoyu açıklaması yapılmıyor iktidar tarafından bunu sorguluyoruz. ByLock kullananların isimleri seçilerek cumhuriyet savcılıklarına bildiriliyor. Hepsi bildirilmiyor. Koruma kalkanı var. Bunu biliyoruz. Şunu da gayet net biliyorum. Bylock kullananların isimleri seçilerek savcılıklara bildiriliyor. Bazı isimler, milletvekilleri, bakanlar korunabiliyor

'YENİDEN CHP'YE SALDIRMAYA BAŞLADILAR'

(CHP'nin kapatılacağını düşünüyor musunuz?) Baskıcı rejimler belli yöntemlere başvururlar. AKP 15 Temmuz'dan sonra ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi, demokrasi dedi. Bugün gelinen noktada tam tersini yapıyor Adalet ve Kalkınma Partisi. Söylediğim şeyleri Taksim'de söyleyince, Yenikapı'da söyleyince alkışladılar. Grup Toplantısında söylediğimdeyse eleştirdiler. Yeniden CHP'ye saldırma dönemi başladı. Baskıcı dönemlerde Ecevit, Baykal sorgulanmıştır, tutuklanmıştır, gözaltına alınmıştır. Biz de bugün benzer şeylere maruz kalabiliriz. Bu tablo ortadayken ‘Hayır, kimse bana dokunamaz' demeyi doğru bulmuyorum.

'SALDIRININ ARDINDAN BAŞBAKAN ARAMADI'

(Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yapılan saldırılar) Camide kurşun mermisinin atılması başbakanın ve polislerin gözünün önünde oldu. İktidarın bilerek ve isteyerek yaptığı bir saldırıydı. Aynı işlem başbakana yapılsa ne olurdu? Bana yapılıyor ama başbakan ve korumalar seyrediyorlar. Neden bu kişi yakalanmadı, cezalandırılmadı, serbest bırakıldı? Benim öldürülmem mi gerekiyordu? İktidar bilerek ve isteyerek gerçekleştirdi. PKK saldırısı oldu. Genel Başkan Yardımcımız saldırıya uğradı, il başkanlarımız saldırıya uğradı. Aykırı düşünceyi, farklı söylemleri iktidar kabul etmiyor. Bunu gösteriyor bu saldırılar. Amacımız ve arzumuz şu: Hükümet aklını başına almalı, eleştirileri dinlemeli ve yeni bir tavır sergilemeli. Toplum ciddi baskı altında.

'GÜLEN'İN İADE EDİLMEMESİNİN KAPISINI AÇMIŞ OLACAKLAR'

(İdam tartışması) Keşke yüce yaradanın her dediğini yapsalar. 'Kul hakkı yeme, adaletle yönet' diyor ama yapmıyorlar. Bunların hiçbir dediğine güvenilmez. İdamı gündeme getirdiği andan itibaren Fethullah Gülen'in iade edilmemesinin kapısını açmış olacaklar. Bu yanlış bir yol. Ben Gülen'e gel ülkende yargılan da dedim. İdamı gündeme getiriyorsun Fethullah Gülen Türkiye'ye iade edilmesin diye. Bunu gündeme getirdiğin noktada karşı tarafın elini güçlendiriyorsun.



 

Güncellenme Tarihi : 14.11.2016 14:08

İLGİLİ HABERLER