Gündem
  • 8.4.2017 00:16

Kılıçdaroğlu canlı yayınına çıktığı TRT'yi yerden yere vurdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’de saat 19:00’da başlayacak olan canlı yayın için kendisine söz verilmişken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının uzaması üzerine yayının kesilmemesi ve kendisinin yayının 19:30’a sarkmasına tepki gösterdi.Kılıçdaroğlu, kendisinin programının 19:30'a sarkmasını espirili dille "Program 19.00'da başlayacaktı Cumburbaşkanı'nı kesemediğiniz için yarım saat gecikti, sağlık olsun bekleriz" diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,TRT Haber, TRT Türk, TRT Radyo 1 ortak yayınında "Kemal Kılıçdaroğlu Özel" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, canlı yayınında TRT'nin eşitsiz yayın yapmasına tepki göstererek, "TRT'nin tarafsız davranması lazım. Sayın Başbakan çıktığında ayrı, biz çıktığında ayrı veriyorsunuz. Böyle olmaz. Ben bu kanala vergi ödüyorum" diye konuştu.

TARAFSIZLIK ELEŞTİRİSİ

TRT’ye çıkmak için araya aracılar koyduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Niye bizi çıkarmıyorsunuz. Sabah öğlen akşam Cumhurbaşkanı, Başbakan… Ama biz yokuz… ” dedi.  Kılıçdaroğlu, “TRT bize cuma günü saat 19:00’da canlı yayın başlayacak dedi. Ancak, Cumhurbaşkanı mitingi devam ettiği için bizi 30 dakika bekletti. 19:30’da başladık yayına. Neden, Çünkü, Kılılçdaroğlu nazik, kibar, anlayışlı… Sözünü kesemedi sayın Erdoğan’ın… Her televizyonun özel olsun, TRT gibi kamu televizyonu olsun yayın akışı nasıl belirlenirse o, olağanüstü durumlar hariç uygulanır. Ancak, bize gelince bu kural uygulanmadı…. Oysa, bu TRT’de benim de vergilerim var. Niye çıkamıyoruz…” diye tepkilerini gösterdi

Kılıçdaroğlu,  “TRT’nin tarafsız davranması lazım. Sayın Başbakan çıktığında ayrı, biz çıktığında ayrı veriyorsunuz. Böyle olmaz. Ben bu kanala vergi ödüyorum” ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:
Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıyada değinen KIlıçdaroğlu, “Kimyasal silah kullanılması insanlığa karşı suçtur. Bu suçu kim hangi gerekçe ile işlerse işlesin, bütün dünyanın karşı çıkması gerekir. Bu suçu işleyenlerin süratle yakalanıp, evrensel kurallar içinde yargılanması gerekir. Bütün uluslararası sözleşmelerde kimyasal silah kullanmak yasaktır. Savaşta dahi çoluk çocuk demeden, bütün canlılar için ölümü öngörün silahtır, kimyasal silah. Küçücük çocukların hayatlarını kaybettiğini televizyon ekranlarından izliyoruz. Bu konuda bütün insanlığın ortak davranması lazım.”

 

Güncellenme Tarihi : 8.4.2017 00:20

İLGİLİ HABERLER