Gündem
  • 30.3.2009 15:04

KILIÇDAROĞLU: CHP'NİN BAŞINDA LİDERİMİZ VAR

İSTANBUL - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, bize yol gösteren, birikimleriyle bize örnek olan bir liderimiz var'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, ''Bugün bazı gazetelerde sizinle ilgili 'CHP yeni liderini buldu' deniliyor. CHP Genel Başkanlığını düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:
''CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, bize yol gösteren, birikimleriyle bize örnek olan bir liderimiz var. Dolayısıyla biz İstanbul Anakent Belediyesi ile ilgili sorunlarımızı, çözümlerimizi dile getirdik. O tür bir benzetme olur mu, olmaz mı o medyanın kendi yapacağı bir şey. Benim düşüncem, yapım böyle bir şeye uygun değil. Parti içinde çatışma asla istemem. Partimiz gerçekten de özellikle son yıllarda kendisine uygun bir çalışma metodunu izliyor. Herkesin görevi var, herkesin görev alanları var. O görev alanları içinde oturup çalışıyoruz, üretiyoruz, ürettiklerimizi paylaşıyoruz. Çatışma kültürünü CHP dışına çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız.''
''Kendinizi bu seçimde başarılı buluyor musunuz?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, seçime giren siyasi partiler içinde en ciddi başarıyı kendilerinin sergilediğini dile getirerek, ''13 puanlık artışımız var. Bütün ilçelerde oransal olarak da artışımız var. Belediye başkanlığı sayısını yüzde 300 artırdık. AKP'nin geçmişte çok güçlü olduğu Kartal gibi, Maltepe gibi, Sarıyer gibi yerleri de almışız. Adalar... Sonuçta baktığınız zaman... Elbette isterdik ki anakent belediye başkanlığını da alalım. Asıl mücadelemizin yöneldiği hedef de zaten orasıydı. Bu gerçekleşmedi. Ama bunun gerçekleşmemesinin bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmaması gerektiği kanısındayım'' diye konuştu.
''Kadir beyi tebrik ettiniz mi? Bu seçimler centilmence yapıldı mı?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Kadir beyi henüz tebrik etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum, ama sizlerin önünde kendisini tebrik ediyorum. Geçen döneme rağmen, oyunu düşürmesine rağmen sonuçta başkan oldu. Kendisini tebrik ederim. Ama centilmence bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Canlı yayına çıksaydı daha centilmence olabilirdi'' diye konuştu.
CHP'li Gürsel Tekin ise ''Dün akşam (sandıklarda sorun oluyor) dediniz. Sizin verdiğiniz sonuçlarla resmi sonuçlar uymadı. Özür dileyecek misiniz?'' sorusu üzerine, ''Evet. Bizim verilerimizle bunlar uymadı. Bu yüzden herkesten özür diliyorum'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER