Gündem
  • 29.6.2022 14:17

Kılıçdaroğlu darbede gözaltına alınıp Yargıtay'ın bıraktağı askeri öğrenciyi kabul etti

Kılıçdaroğlu FETÖ elebaşı Gülen'e terörist diyemeyeceğini söyleyen Melek Çetinkaya ve oğlu Taha Furkan Çetinkaya'yı kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi davasında hüküm giyen ve ardından Yargıtay kararıyla serbest kalan askeri öğrenciler arasında bulunan Taha Furkan Çetinkaya'yı kabul etti. Taha Furkan Çetinkaya'ya üç yıl önce FETÖ elebaşı Gülen'e terörist diyemeyeceğini söyleyen annesi Melek Çetinkaya da eşlik etti. Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Melek Çetinkaya paylaşımına, "Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan askeri öğrencileri ve erleri konuştuk. Mücadeleye devam." notunu düştü.

Yargıtay, 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından 66 askeri öğrenciye verilen müebbet hapis cezasını bozdu. Yargıtay'ın kararının ardından Silivri Cezaevi'nden tahliyeler yapıldı. Tahliye edilen isimlerden biri de Taha Furkan Çetinkaya oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAM DESTEK

Resim

Gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilen Taha Furkan Çetinkaya ile ve FETÖ elebaşı Gülen'e terörist diyemeyeceğini söyleyen annesi Melek Çetinkaya ile görüştü. Melek Çetinkaya görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurarak paylaşımına şu notu düştü:

Resim

Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan askeri öğrencileri ve erleri konuştuk. Mücadeleye devam.

Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na

Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 14:26

İLGİLİ HABERLER