Gündem
  • 13.4.2017 00:05

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı kesinlikle ikna ederim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Hayır'a ikna edebileceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında 16 Nisan referandumu ve gündeme dair soruları cevapladı.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak yayına çıkmış olsaydınız, Erdoğan'ı ikna edebilir miydiniz?" sorusuna "Kesinlikle ikna ederim" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Liderler yan yana gelip konuşabiliyorlar. Niye bizde öyle değil? Sanki bir sağırlar diyaloğu içinde liderler konuşuyor. Hangisi doğruyu söylüyor bunların? Oysa normalde liderler bir araya gelip konuşabilseler. Vatandaş da ‘ya doğru şu şunu söylüyor ama bu da bunu söylüyor' diyebilir. Bu karar sürecini biz gerçekleştiremedik. Benim bütün çağrılarıma rağmen gerçekleşmedi.

'UYGAR İNSANLAR GİBİ TARTIŞALIM'

Eskiden televizyonlar ve radyolar yokken mitingler yapılırdı. Öyle bir kültürümüz vardı. Daha sonraki süreçte radyolar sonra da televizyonlar etkin bir araç oldu. Daha sonra da sosyal medya etkin bir araç olarak ortaya çıktı. Cesaret edip benim önümde bu 18 maddeyi savunabilirler. Ben de açayım 18 maddeyi onlar da açsın. Oturup uygar insanlar gibi tartışalım. Vatandaş da doğru bilgilendiği ölçüde gidip sandıkta oyunu kullansın.

Kendime güveniyorum. Adım gibi eminim keslinlikle ikna ederim. Kesinlikle bu anayasa değişikliğinin Türkiye için büyük bir risk olduğunu söylerim ve karşımda söyleyecek hiçbir şeyleri kalmaz."

Güncellenme Tarihi : 12.4.2017 23:41

İLGİLİ HABERLER