Gündem
  • 13.6.2014 14:57

Kılıçdaroğlu, 'Geniş bir uzlaşma ile seçime gideceğiz'

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın aday olması durumunda demokratik bir seçim olması için bulunduğu makamdan istifa etmesi gerektiğini belirtti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir grup akademisyen, yazar ve sanatçıyla bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün arkadaşların görüşlerini aldık. Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı olmalı, kampanya nasıl gerçekleşecek, endişeler ve beklentiler nelerdir ifade edildi. Türkiye büyük bir uzlaşmaya doğru gidiyor. Büyük bir uzlaşmayı gerçekleştireceğiz. Ülkesini seven, insanını seven, kimseyi ötekileştirmeyen, hukukun üstünlüğüne inanan, zarafeti ile Türkiye’yi temsil edecek bir aday umuyorum belirlenecektir. Bu çerçevede geniş bir uzlaşma ile seçimlere gideceğiz” dedi.
Görüşmede isim konusunun konuşulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bazı arkadaşlar belli isimleri dile getirdiler. Önümüzdeki süreçte bunları göreceğiz” diye konuştu.
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine eğer başbakan girecekse, bakanlar girecekse bunların bulundukları makamdan ayrılmaları gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, eşit koşullarda mücadele etmek gerektiğini söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Koşullar eşit olmazsa demokratik olmaz. Örneği var. Örneğin bakanlar belediye başkan adayı oldular ve bulundukları görevden ayrıldılar. İstifa zorunluluğu yoktu ama etik olarak görevleri bıraktılar. Başbakan da ‘ben cumhurbaşkanı olacağım’ diyorsa etik kuralları kendisi için de uygulaması gerekiyor. Yani bulunduğu görevden ayrılıp cumhurbaşkanı adayı olarak meydanlara çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylarının önümüzdeki hafta içinde büyük bir olasılıkla belirleneceğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER