Gündem
  • 31.1.2015 11:23

Kılıçdaroğlu gurbetçileri haşladı

Mehalefet yapadığı gerekçesi ile bütün kesimlerin eleştirilerine maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine seçmenlere sitem etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçmen tıpış tıpış sandık başına gidecek şeklindeki açıklamalarıyla tepki çeken Kemal Kılıçdaroğlu gurbetçilere de oy tercihleri nedeniyle sitem etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP Yurtdışı Birlikleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada gurbetçilere sitem ederek "Yurtdışında çalışırken Sosyal Demokrat partilere oy verip Türkiye'ye geldiği zaman başka partilere oy veren bir anlayışı kabul etmiyoruz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yurtdışındaki vatandaşların siyasal tercihleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

KENDİ VEKİLLERİNİ SEÇMELİLER

Yurtdışında çalışan Türklerin seçme ve seçilme hakkının verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yurtdışı seçim çevresi oluşturulmasıyla ilgili kanun teklifimizi verdik. Dedik ki 'oradaki nüfus belli', kaç milletvekili için oy kullanılması gerektiği de belli. O zaman yurtdışı seçim çevresinde seçim yapılmalı. Onlar kendi temsilcilerini seçip TBMM'ye göndermeli" dedi. CHP Lideri, gurbetçilerin siyasi tercihlerini de eleştirdi:

"Yurtdışında çalışırken sosyal demokrat partilere oy verip Türkiye'ye gelince başka partilere oy veren anlayışı kabul etmiyoruz. Orada sosyal demokrat partilere oy veriyorsanız, Türkiye'deki akrabalarınız da sosyal demokrat partilere oy vermeli. Bunun çabasını göstermelisiniz, göstermeliyiz."
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER