Gündem
  • 20.6.2019 17:05

Kılıçdaroğlu: HDPKK'lılar bize oy verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz İyi Parti ile ittifak yaptık. Onlar bize verecek..HDP ile bizim bir ittifakımız yok ama HDP'ye oy veren kitlelerin büyük bir kısmı Ekrem Bey'e oy verecekler. İnşallah verirler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Fox Tv'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

"Seçim çalışmalarının" sorulduğu Kılıçdaroğlu, çalışmaların iyi şekilde devam ettiğini, demokrasiyi savunan, vatanını, bayrağını seven herkesi kucakladıklarını, kapsayıcı bir dil kullandıklarını söyledi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı 'ın, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "HDP ile bizim bir ittifakımız yok ama HDP'ye oy veren kitlelerin tamamı değil ama büyük bir kısmı Ekrem Bey'e oy verecekler. İnşallah verirler. Tabii sadece HDP tabanından değil, AK Parti tabanından da Ekrem Bey'e ciddi bir oy gelecek biz bunu gözlemliyoruz. 23 Haziran'da Ekrem Bey'in alacağı oylar, bir önceki seçime göre daha çok artacak, mesafe açılacak. Çünkü 23 Haziran seçimleri, haksızlığa uğramış bir kişinin hakkını teslim etme seçimi olacak." cevabını verdi.

Gizli görüşmeye ses çıkartmayan Kılıçdaroğlu hedef şaşırtıyor! “İstifa etmeleri lazım”

Partisinin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun, AK Partili Binali Yıldırım ile çıkacağı canlı yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile görüşmesine ses çıkarmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmenin gerçekleştiği oteldeki çalışanların istifa etmesini istedi.

Fox Tv'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup soruları cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın “Büyük Buluşma” öncesinde bir araya gelmelerine ses çıkarmadı.

“İstifa etmeleri lazım”

"Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayın öncesi The Marmara Oteli'nde görüştüğüne ilişkin görüntülerin" sorulduğu Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"FETÖ'cülerin taktikleri var. Aynı taktikler. Zaten 'Aynı menzile yürüyoruz.' demişti Erdoğan. Aynı menzile yürüyorlarsa, aynı yoldan yürüyorlar demektir. Oteldeki görüntüleri kim servis ediyor? O otel yöneticileri niye bugüne kadar konuşmadılar? O otele giden herkesin görüntülerinin yarın servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir? İnsanlar odalarında otururken, toplantılar yaparken veya eşiyle beraber otururken, yatarken, uyurken, kalkarken, banyo yaparken onların görüntülerinin yarın servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir? O otelin genel müdürü ve yöneticilerinin derhal istifa etmesi lazım."

"Açık oturumu nasıl buldunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Dengeli bir performans vardı. Zaten sorular üç aşağı beş yukarı belli. 'Son üç soruyu sizler birbirinize sorun.' dediniz, çok güzel oldu." dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.6.2019 18:32

İLGİLİ HABERLER