Gündem
  • 12.12.2019 22:23

Kılıçdaroğlu Hüseyin Avni Mutlu ile ne görüştü?

KAYNAK : YENİ AKİT

Geçtiğimiz gün İstanbul Platformu'nun konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yla bir görüşme yaptı. İkili arasında yapılan görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında FETÖ’den ceza alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu bir grupla özel bir toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, toplantı neler konuşulduğunu anlattığı ortaya çıktı. CHP lideri, gruba ‘Neden birlikte olmuyoruz’ dediğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki akşam İstanbul’da aralarında FETÖ’den 3 yıl 1 ay hapis cezası alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da olduğu bir grupla yaptığı görüşme merak konusu olmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun dünkü bir parti toplantısında yaptığı konuşma, o garip buluşmada konuşulanların ayrıntılarını ortaya çıkardı. Kılıçdaroğlu, buluştuğu kişilerin isimlerini vermeden “muhafazakarlar” diye tarif etti.

Şişli Harbiye’de 11 Aralık’ta yapılan Beylikdüzü İlçe Başkanlığı organizasyonu olan vefa ödüllerinde konuşan Kılıçdaroğlu, Hüseyin Avni Mutlu'yu kastederek CHP’ye hiç oy vermeyen bir ekiple buluştuklarını, gece eve girdiğinde 02.00 olduğunu söyledi. CHP lideri, görüşmede “muhafazakar” dediği ekibe “Neden birlikte olmuyoruz, neden birlikte hareket etmiyoruz?” diye sorduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, “Aynı şeyleri düşündüğümüzü gördük” ifadesini kullandı.

‘10 Aralık' ayrıntısı

Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu’nun Mutlu ile görüşmesinin 10 Aralık’a gelmesinin bir anlamının olup olmadığının parti içerisinde konuşulduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2019 22:29

İLGİLİ HABERLER