Gündem
  • 10.11.2020 20:03

Kılıçdaroğlu iktidar olma sözünü yineledi

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırmalıyız

Grup toplantısında Atatürk'ü anan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılında iktidar olma sözünü yineledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 Kasım dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet kazanımlarından söz eden Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılında iktidar hayalini yineledi.

"CUMHURTİYETİN YÜZÜNCÜ YILINDA İKTİDAR OLMALIYIZ"

Kılıçdaroğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bizim yapmamız gereken O’nun mirasını yükseltmektir. Biz, ikinci yüzyıla Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırarak girmemiz lazım. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesi, 82. yılda daha da önem kazanıyor. Ulu Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırmalıyız VİDEO

Devasa Osmanlı İmparatorluğu batarken kendi parasını basacak milli bankası yoktu. Evet, 7 kıtada söz sahibi olan imparatorluğun para basacak bankası yoktu. Milli bankayı O kurdu: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası. Büyük bir sanayi atılımı yaptı, sanayi devrimini yakalamaya çalıştı ama bunu ben bilirim ben yaparım diyerek yapmadı. İzmir İktisat Kongresi’ni topladı, bilgili olanları topladı. Diyun-u Umimiye’de çalışan memur sayısı, Osmanlı’nın Maliye Bakanlığı’nda çalışan memur sayısından daha fazlaydı. Çocuklarımıza nasıl bir başarı kazandığımızı anlatmamız lazım. O, Hatay’ı kazandırdı bize. "

Güncellenme Tarihi : 10.11.2020 20:07

İLGİLİ HABERLER