Gündem
  • 29.3.2009 22:21

KILIÇDAROĞLU: KOYDUĞUMUZ HEDEFİN GERÇEKLEŞECEĞİ ANLAŞILIYOR

İSTANBUL - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin ilk sonuçlardan, kendilerinin koydukları hedefin gerçekleşeceğinin anlaşıldığını belirtti.
Kılıçdaroğlu, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde, kendilerine ulaşan ilk seçim sonuçları hakkında açıklama yaptı.
İstanbul için yorum yapmanın henüz erken olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Ama bizim koyduğumuz hedefin gerçekleşeceği anlaşılıyor. Umuyorum, ilerleyen saatlerde sağlıklı bir sonuç elde edilir ve biz beklediğimiz hedefe ulaşmış oluruz'' dedi.
Türkiye geneline bakıldığında AK Parti'nin oy kaybettiğinin görüldüğünü savunan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da da bu sonucun bu yönde olacağını iddia etti.
Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin, Türkiye genelinde aldığı sonuçlara'' ilişkin bir soru üzerine, ''Türkiye geneliyle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü ben tümüyle İstanbul'a kilitlendim. İstanbul'la ilgili eğer bir sorunuz olursa yanıt vermeye hazırım'' diye konuştu.
Seçim kampanyasına başlamadan önce asgari yüzde 40'lık bir hedefinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bugün de aynı oranı söylüyorum. En az yüzde 40'lık bir oy alacağımızı düşünmüştüm. Umuyorum, ilerleyen saatlerde biz bunu aşarız. Yani asgarinin üstüne çıkmış oluruz. İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı'nı göğüslemiş oluruz'' dedi.
Kılıçdaroğlu ''Sizi şaşırtan sonuçlar var mı ilçelerden gelen bilgiler arasında?'' sorusunu cevaplandırırken, ''İlçelerle ilgili daha tüm sandıklar açılmadan bir şey söyleyemiyorum, ama AKP'nin güçlü olduğu yerlerde de CHP'nin önemli bir açılım sergilediğini görüyoruz. Özellikle varoşlarda AKP'nin çözüldüğü kanısındayım. Sanıyorum, bundan sonraki seçim süreçlerinde bu hızlanarak devam edecek'' dedi.
''Sayın Topbaş'ın oy kullandığı sandıktan sizin çıkmanız hakkında ne diyeceksiniz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Espiriyle yanıt vereyim. Gittiğim yerlerde yurttaşlar 'Topbaş oyunu CHP'ye ver' demişlerdi. Sanıyorum bunun sonucunda Kadir Topbaş etkilenmiş olacak ki belki O da oyunu CHP'ye vermiştir'' karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER