Gündem
  • 29.11.2021 20:45

Kılıçdaroğlu’na yolsuzluk dosyası akıyormuş!

Kılıçdaroğlu’na dosya akıyormuş: Helalleşeceğiz ama hesaplaşma ayrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘yolsuzluklara ilişkin çok sayıda dosya ve belge’nin kendilerine aktarıldığını belirterek, “Bir ekip kurduk. Zamanı gelince açıklayacağız” dedi.

CHP lideri geçen ay memur ve bürokratlara seslenerek, ‘iktidarın değişmesine az kaldığını’ söylemiş, “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa durun” demişti.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Kılıçdaroğlu, bu çağrısının karşılık bulduğunu ifade etti. ‘Helalleşme’ çıkışı içinse “Helalleşeceğiz ama hesaplaşma ayrı” dedi.

CHP lideri, geçmişte partisinin hataları olduğunu ama artık sevginin kazanmasını istediğini belirterek ‘helalleşme yolculuğu’na çıkacağını duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Bürokrasiye yaptığım çağrıdan sonra, hukuka uyan bürokratlar, kendilerini daha güvende hissettiler. Yasa dışı biçimde gelen baskıya da direndiler. İmza atmamaya özen gösteriyorlar. Geçmişte yapılan yolsuzluklara ilişkin çok sayıda dosya ve belge bize akmaya başladı. Bunların sayıları fazla olduğu için bir ekip kurduk. Yeri ve zamanı gelince bu yolsuzluk dosyalarını kamuoyuyla paylaşacağız. Benim yaptığım çağrı, bürokrasiye güven verdi. Artık kendilerini yalnız hissetmiyorlar.

Ben ‘Helalleşme’ dedim ama ‘hesaplaşma’ ayrı. Yolsuzluk yapandan, kul hakkı yiyenden, hukuk içinde elbette hesap sorulacak. Helalleşme derken ‘Yolsuzlukları görmeyeceğiz, devleti soymuşlar görmeyeceğiz’ diye bir şey yok. Biz geçmişin yaralarının kaşınmasını değil, geleceğe bakmak istiyoruz. Geçmişin yaralarını kanatarak sağlıklı bir gelecek yaratamazsınız. Oturalım sağlıklı, yararlı ve dayanışma içinde bir gelecek inşa edelim, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakalım istiyoruz.”

‘Çift maaş hortumunu keseceğiz’

İktidarda, ‘parayı ve parayı sevenlerle oturup kalkmayı çok seven bir ekip’ bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, beş yerden birden maaş alanlar bulunduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Hatta Telekom’da, ikinci üçüncü maaşı ve ikramiyeyi avro ile alanlar var. ‘Yerliyim millîyim’ diyeceksin, Türk Lirası’nı yerlerde süründüreceksin. Yabancı parayı ise halkın ulaşamayacağı kadar yükseklere çıkaracaksın. Kendilerine gelince de üç-beş maaş alacaksın. Bu hortumu keseceğiz, devlette iki maaş beş maaş olmaz, buna son vereceğiz.”

İŞTE HELALLEŞME MANİFESTOSU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklaması, CHP örgütlerine gönderildi. CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı tarafından hazırlanan haftalık bilgilendirme raporu milletvekillerine ve teşkilata iletildi. Raporda, Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce yaptığı “helalleşme” açıklaması dikkati çekti. “Helalleşme” başlığı ile Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının yer aldığı raporda şu ifadelere yer verildi:

“Yaralarımızı sarmamız lazım. Biliyorum bazılarınız zorlanıyor bu konuyu konuşmakta. Yaralar hala açık. Ama yapacağız. Çocuklarımız için yapacağız. Geleceğimiz için yapacağız. Bizim gördüğümüzü, yaşadığımızı milletimizin çocukları gelecekte yaşamayacak, yaşamamalı… Bundan daha büyük bir ödül olabilir mi Allah aşkına? Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşme yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası olan topluluklarla yapacağız. Hukuk başka. Kim ne suç işlediyse, onun karşılığı hukuktur. Onunla zaten helalleşmek imkânsız... Hukuk onun hesabını soracak. Bunu videomda da söyledim.”

Güncellenme Tarihi : 29.11.2021 20:57

İLGİLİ HABERLER