Gündem
  • 19.5.2013 15:54

Kılıçdaroğlu rezil bir dil kullandığı için rezil oldu

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı koordinesinde Korel Termal Otel’de gerçekleştirilen AK Parti Afyonkarahisar Eğitim Toplantısı bugün sona erdi. Toplantının kapanış oturumuna katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iktidar olarak yaptıkları icraatler ile Türkiye’nin 11 yılda önemli bir yol kat etmesini sağladıklarını kaydetti. Tüm başarılarının altında siyaset kurumu ve siyasetçinin olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatan Bakan Çelik, ülkemizde ekonomi de olumlu gelişmeler olduğunu, dünya kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin yatırım yapılabilir durumda olduğunu belirtip, kredi notlarını artırdıklarını kaydetti. İktidarın Türkiye’nin terör belasını sonlandırma noktasında, kendi iç meselelerini çözme ve dış politikadaki başarılar ile Türkiye’nin sözü dinlenir bir noktaya getirdiğini anlatan Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2002 öncesinde güven vermeyen bir siyaset, İMF’nin yönettiği ekonomi, umudu olmayan bir millet ve yarınını göremeyen bir Türkiye vardı. 2002 Kasım ayından sonra siyasette istikrar, hamasetten uzak ekonomi, umudu yeşeren millet ve geleceğini planlayan bir Türkiye oldu.”
AK Parti’nin en büyük icraatının siyaset kurumuna kazandırdığı değer olduğunu belirten Bakan Çelik, siyasetin milletin derdiyle dertlenen, sorunlara çözüm bulan, sorunları torunlara bırakmayan bir alan olduğunu kaydetti. Artık IMF ‘ye el açan değil kredi açan bir ülke olduğumuzu belirten Çelik, "projeler kağıt üzerinde değil temel üzerinde yükselmeye başladı. Özür dileyen değil özür dileten bir ülke oldu” diye konuştu.

SURİYE’DE ESAD REJİMİN DEĞİŞMESİNE DİRENİYOR
Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen saldırı ve Suriye meselesi hakkında konuştu. Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hatay Reyhanlı’da devlet bütün imkanları ve hükümet olarak oradaydık. AK Parti olarak herkesi aklı selim olmaya davet ediyoruz. Bu coğrafya fitne ile dolu, Fırat’ın suyu uyur ama, fitne suyu uyumaz. Suriye’de Esad, rejimin değişmesine direniyor. 100 bin kişi öldü. Suriye’nin meselesi iç mesele olmaktan çıktı. İnsanlık sorunu haline geldi. Uluslararası kuruluşların bu konuda tutumu yanlış, tepkileri söylemin ötesine gitmiyor.”

BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK SÖZ SÖYLEME DEMİŞLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Brüksel’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında Esad’a benzetmesi ve bunun üzerine Brüksel Sosyalist Parti lideri Hannes Swoboda tarafından tepki görmesi üzerine konuştu.
Kılıçdaroğlu’na tavsiyelerde bulunan Çelik, şunları söyledi:
“Büyük lokma ye büyük söz söyleme demişler. Türkiye’nin itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yoktur. Ana muhalefetin buna hakkı yoktur. Dil vardır vezir eder dil vardır rezil eder. Türkiye’nin itibarını zedelemeyen kimsenin hakkı yoktur. Türkiye’nin genelinde yüzde 50 oy almış iktidarın icraatlarını dışarıda kimsenin kötüleme hakkı yoktur. Yoksa rezil olursun.”
Gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Dr. Sait Açba, Halil Ürün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının sonunda Bakan Çelik’e, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek tarafından satranç takımı hediye edildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER