Gündem
  • 22.1.2022 19:31

Kılıçdaroğlu Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'a arka çıktı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'ya destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dini değerleri hedef alan Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'ın Başkan Erdoğan ve cumhurbaşkanlığına hakaret içeren sözlerini savundu.

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'nun büyük tepki çeken sözlerini savundu.

Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'nun hakaretlerini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, açıklamasında, ''Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir.'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden ve gözaltına alınan Gazeteci Sedef Kabaş'a arka çıktı. Erdoğan'ın gündem yaratma peşinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Kabaş'ın sadece bir deyim paylaştığını savundu.

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Kabaş'ı Üsküdar'daki otelde gözaltına almıştı.

Kabaş, bugün tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

KILIÇDAROĞLU KABAŞ'A ARKA ÇIKTI: DEYİM PAYLAŞTI

Mahkemeye sevk kararının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kabaş'a arka çıktı.

Erdoğan'ın gündem yaratma peşinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Kabaş'ın sadece bir deyim paylaştığını savundu.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 19:31

İLGİLİ HABERLER