Gündem
  • 29.8.2011 14:04

KILIÇDAROĞLU SOMALİ YOLCUSU

ANKARA (A.A) - Kılıçdaroğlu'nun, beraberindeki heyet ve yardım malzemeleri ile Somali'ye gerçekleştireceği ziyaret bu gece gerçekleştirilecek uzun bir yolculuğun ardından başlayacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek kutlama programlarına katılacak olan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Faruk Loğoğlu ile CHP'nin Somali'ye yardımının yerine ulaştırılması, dağıtımı ve Somalililer'in sorunlarını yerinde incelenip değerlendirilmek için yarın geceyarısı 02.00'de İstanbul'dan Nairobi'ye hareket edecek.
Bayramın ikinci günü olan 31 Ağustos'da saat 08.30'da Nairobi'ye ulaşacağı tahmin edilen Kılıçdaroğlu, burada uçak değiştirerek yardımların dağıtılacağı Kenya'nın Somali sınırındaki Dadaab Mülteci Kampı'na gidecek.
Kılıçdaroğlu, Kızılay tarafından kampa ulaştırılacak yardım malzemesini teslim alan yetkililer ve kampta yaşayan Somalililer ile görüşecek.
Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini Türkiye'den giden ve orada bulunan çok sayıda basın mensubu da izleyecek.
CHP'nin ziyareti ilgili çalışmaları yürüten Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret programlarında her hangi bir aksiliğin olmadığını söyledi.
Planlandığı şekilde geceyarısı yola çıkacaklarını ve sabah saatlerinde Somali'deki Dadaab kampında olacaklarını anlatan Loğoğlu, ilk olarak kampta hem Birleşmiş Milletler hem de Somalili toplum önderleriyle görüşeceklerini bildirdi.
İnsanlığın yardıma ihtiyaç duyduğu heryerde olmaya özen gösterdiklerini belirten Loğoğlu, ''Her hangi bir aksilik söz kosu değil, planladığımız şekilde orada olacağız'' dedi.
Loğoğlu, mütevazi bir heyetle kampları ziyaret edeceklerini ve yardımlarını ulaştıracaklarını kaydetti.

-''Suriye ziyareti''-

Loğoğlu, Somali'nin ardından bayram sonrası, CHP'nin Suriye'ye de bir ziyaret gerçekleştireceğini anımsattı.
Resmi bir açıklama yapmamalarına rağmen, Suriye programının ana hatlarının belli olduğunu anlatan Loğoğlu, ziyareti, kendisinin başkanlığında ve bazı milletvekillerinin katılımı ile yapacaklarını söyledi.
Loğoğlu, Suriye'de bir dizi temaslarda bulunacaklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER