Gündem
  • 31.8.2014 09:53

Kılıçdaroğlu, Teğmen Çelebi'yi yalnız bırakmadı

Çankaya'daki 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından Ergenekon davasında 16 yıl ve 6 ay hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin düğününe katıldı.

"TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ"

Maltepe'deki Yeşil Cennet Tesisleri'nde gerçekleştirilen düğün töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu şartlar çok ağır şartlar. Ayrılarak değil birleşerek biz yol alabiliriz. Birleşe birleşe güçlenebiliriz. Birleşe birleşe gücümüzü gösterebiliriz" dedi. "Böl ve yönet politikasının tuzağına düşmemeliyiz" diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkede birliği ve beraberliği savunmalıyız. Eğer Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu ülke bizimse, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacaksak ufkumuzu daha geniş bir pencereden güçlendirmeliyiz. Ben bunu istiyorum, bunu savunuyorum. Ayrılığa yer yok, tuzaklara yer yok. Küçük tuzaklar düzenleniyor karşımıza. Ben kimin hangi tuzağı düzenlediğini çok iyi biliyorum. Ama teslim olmayacağız. Tuzaklara düşmeyeceğiz. Mücadeleyi ortak yürüteceğiz"

"ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI BOŞUNA VERİLMEDİ"

Mehmet Ali Çelebi'nin ve komutanlarının hapse alınma gerekçelerini çok iyi bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Aydınların, gazetecilerin hangi gerekçelerle hapse atıldığını çok iyi biliyoruz. Kimlerin asıl aktör olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben o davaların savcısıyım diyen adamın kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz bunun mücadelesini verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Bu mücadele sıradan bir mücadele değil. Ulusal kurtuluş savaşı boşuna verilmedi. O ulusal kurtuluş savaşının temellerinin ekonomik olarak atıldığını biliyoruz. 1923 İzmir İktisat Kongresi 1925'te Kayseri'de uçak fabrikası kuruldu. 1934'te Kayseri'den kalkan ilk uçağımız Ankara'ya indi. Haliç'te biz denizaltının omurgasını indirdik. Demir ağlarla ördük bu ülkeyi. Hiç kimseden bir kuruş para almadık. Kendi olanaklarımızla yarattık bütün bunları" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Son 12 yılda harcanan paranın 1 trilyon 775 milyar dolar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti. "Bütün Cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı paradan daha fazlası harcandı. Ne yapıldı? İşsizlik mi önlendi? Bu gerçeklerin halka anlatılması lazım. Ortak anlatmamız lazım. Kavgayı değil halka hedefleri götürmemiz lazım, ilkeleri götürmemiz lazım. Siz hiç gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış bir kişinin herhangi bir ülkede Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunu gördünüz mü? Oturup düşünmemiz lazım. Halka daha farklı gitmek ve daha farklı anlatmamız gerekiyor. Gerçekleri anlatmak bizim düşündüğümüz kadar kolay değil. Karşımızda ciddi bir grup var. her yönüyle geliyorlar üstümüze. Ama biz haklıyız. Çünkü biz güçlüyüz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Eğer yolumuza böyle devam edersek her türlü engeli aşabiliriz. Bize gösterilen hedef belli. Çağdaş uygarlık. Çağdaş uygarlığı yakalıyorsanız, onu aşıyorsanız o zaman biz zaten amacımıza ulaşmış olacağız. Hedefleri bilelim, amacımızı bilelim ve bu işin püf noktasının üretimden geçtiğini de öğrenelim. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk şunu söylüyor; 'Savaş Meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa siz saten gideceksiniz birisinin boyunduruğuna gireceksiniz. Çalışmadan, yorulmadan, çaba harcamadan, üretmeden, yolunuza devam ederseniz, önce haysiyetinizi sonra onurunuzu sonra da bağımsızlığınızı kaybedersiniz' diyor Mustafa Kemal Atatürk. Onun için bu işin sırrı üretmekten geçer. Tablet dağıtmaktan değil, tableti üretmekten geçer. Yani bilgi toplumunu yakalamaktan geçer"

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'ye Cumhuriyet Gazetesi Okurları Cumhuriyet Okurları Kulübü (CUMOK) İstanbul Genel Koordinatörü Avukat Mustafa Namık Kemal Boya tarafından Kocatepe ve Dumlupınar'ın toprağı armağan edildi. Çelebi elindeki toprağın bulunduğu kese ile yaptığı konuşmada, "Direniş sürüyor ve başarıya ulaşana kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, (DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER