Gündem
  • 30.4.2015 20:26

Kılıçdaroğlu vaatlerini sürdürüyor

Afyon programının ardından ilk olarak Banaz ilçesinde partililere buluşan Kılıçdaroğlu, buradan Sivaslı ilçesine geçerek bir okula ziyarette bulundu. İlçede parti binasında partililere seslenen Kılıçdaroğlu Uşak merkeze miting alanına hareket etti. Yaklaşık 20 dakika Uşaklılara seslenen Kılıçdaroğlu, seçim vaatleri arasında olan çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceklerini, emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceklerini işsizlik soruna son vereceklerini ve diğer vaatlerini Uşaklılarla paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Uşak mitinginde özellikle işsizlik konusuna değinerek iktidara yüklendiği konuşmasında, "işsizlik en temel sorunumuz. Ülkemizde 6 milyon 20 bin işsiz insanımız varken, onlara iş bulduk da sıra yabancılara mı geldi? Ben bunu dile getirince yabancı düşmanı olarak iktidarın eleştirilerini alıyorum. Ben önce kendi ülkemin insanının sorununu çözmek istiyorum. Önce benim insanımın karnı doymalı. Hiçbir çocuk yatağına aç girmemeli” ifadelerini kullandı.

“BAĞKUR BORCU OLAN ESNAFIN SAĞLIK HİZMETİNİ KESMEYECEĞİM”
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında esnafa seslenerek, “İnsanlık hali bir şekilde Bağ-Kur primini ödeyemedin. Hasta oldun hastane gittin. Devlet sana diyor ki prim borcun var ben sana bakmıyorum, ölüme terk ediyor. Ben bunu kaldıracağım, borcun mu var alacağın mı var, bunlara bakmadan her vatandaşım hastaneye gittiğinde hizmet alacak” dedi.

“550 BİN VATANDAŞI HAPSE GİRMEKTEN KURTARACAĞIM”
Kılıçdaroğlu, 5 milyon vatandaşın borç batağında olduğuna değinerek, 1 milyon 200 bin vatandaşın borçlarını ödemek için taahhütte bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bunların 550 bini zamanı geldi borcunu ödeyemedi ve mahkum oldu. Şu anda 550 bin kişi hapse girmesi gerekirken hapse giremiyorlar. Çünkü hapishanelerde yer yok. Poliste zaten yakalamıyor. Peki biz ne yapacağız? O 550 bin vatandaşı hapisten kurtaracağız. Ekonomik suça ekonomik ceza verilir. Hapis cezası verilmeyecek” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu Uşak milletvekili adaylarını kürsüye alarak miting alanını dolduran Uşaklıları selamlayıp kentten ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER