Gündem
  • 30.4.2010 00:23

KILIÇDAROĞLU YOLSUZLUK BELGESİNİ AKP GRUP BAŞKANINA VERDİ

TBMM - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gensoru konusunun, hukuki dayanaklarının çok sağlam, ciddi ve bir kısım delillere dayalı olması gerektiğini, aksi halde karalama kampanyasına dönüşeceğini söyledi.
Çiçek, TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, ''Gerçeğin ortaya çıkartılması için buradayım. Yoksa ismi geçen şirketlerin ne yapıp yapmadığını savunmak veya bu konuda bir yorum getirmek bizim görevimiz değil'' dedi.
Geçmişte gensoru müessesesinin çok kötüye kullanıldığının tutanaklarda yer aldığını kaydeden Çiçek, ''Geçmişte çalı fasulyesi ile ilgili gensoru önergesi de verilmiş'' dedi.
Cemil Çiçek, şöyle devam etti:
''Buraya getirilecek gensoru konusu, genel suçlama konusu olmamalıdır. Çünkü, suçlamayı hukukumuza göre, ancak ve ancak savcılar yapar. Biz suçlama makamı değiliz, gerçekleri ortaya çıkarmak için görev yaparsak, daha doğru bir iş yapacağız kanaati taşıyorum. Gensoru konusunun hukuki dayanaklarının çok sağlam, ciddi olması, mesnetsiz olmaması ve bir kısım delillere dayalı olması lazım. Aksi halde gensoru müessesesi, karalama kampanyasına dönüşür.
İddia edilen 3 suçlama var. Bu konularda hiç bir şey yapılmadı ise bu, Türk Ceza Kanununa göre 257. madde kapsamında en azından görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Bu gensoruyu veren arkadaşlarımız bu kanaati taşıyorsa, yapılacak 2 tane yol var; birisi, konuyu Cumhuriyet savcılarına intikal ettirmektir. Kemal Özel denilen vatandaş bu konularda hassasiyet taşıyor. Sade bir vatandaş bu kadar önemli bir konuyu yargıya götürüyorsa, ana muhalefet partimizin de bunu yargıya götürmesi lazım. Yargıya götürmeyip sadece burada konuşursak, bu çok doğru olmuyor. Bazı dosyalar alınıyor, basının karşısına çıkılıyor. O dosyalarda ne var bilmiyoruz, belki seçmenden gelen mektuplar da olabilir, başka konular da olabilir. Bunlara benden daha çok savcıların bakması lazım. Bir kişiyi cezalandıracak olan da bu işleri sonuca ulaştıracak olan da yargı makamlarıdır. Bu müzakerelerden sonra yapılacak olan iş, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmaktır.''
Çiçek, rüşvet gibi, hem bir ahlaksızlık hem de yüz kızartıcı bir suç konusunun ima edilerek, insanların zan altında bırakılamayacağını söyledi. Çiçek, ''Eğer rüşvet gibi bir konunun üzerine gidiyorsak, çok somut delillerin olması lazım. Özellikle de kamu görevlileri için bunlar kullanılıyor ise o takdirde devleti çalıştıramazsınız'' dedi.
Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt vermek üzere söz alan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kılıçdaroğlu'nun, ''rüşvet iddiasıyla yargılanan bir firma konusunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından bilgi istediklerini ancak sağlıklı bilgi alamadıklarını'' söylediğini belirtti. Bakan Eker, iddianın doğru olmadığını kaydererek, Kılıçdaroğlu'na, elektronik postayla gönderilen yazının bir kopyasını verdi.
Daha sonra tekrar söz alan Kılıçdaroğlu, iddiaya ilişkin kendisinde bulunan belgeyi, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'a iletti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER