Gündem
  • 23.4.2019 13:00

Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Sarıgün'ün ifadesi ortaya çıktı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesi esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı tespit edilen Osman Sarıgün'ün ifadesi ortaya çıktı.

Şehidini toprağa veren Yener Kırıkçı'nın babası Mustafa Kırıkçı dün yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gelmesinden hoşnut olmadığını, gelmesini istemediğini dile getirmişti. Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün'ün ifadesi ortaya çıktı. TIR şöförlüğü yaptığını ifade eden Sarıgün, o gün yaşananlar hakkında konuştu.

"Camiye gittiğimizde cenaze namazı kılınmıştı"

Sarıgün ifadesinde şunları söyledi: "Ankara Çubuk'ta yaşıyorum. TIR şoförlüğü yaparak hayatımı kazanıyorum. Yener Kırıkçı'nın şehit olduğunu sosyal medyadan öğrendim. Cenazenin olduğu gün Çubuk'a geldim. Camiye vardığımda cenaze namazı kılınmıştı.

"PKK/PYD terör örgütü değildir" sözleri nedeniyle yuhlamaya başladım

Daha öncesinde bir haberde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'PKK/PYD terör örgütü değildir' şeklinde verdiği demeç aklıma gelince Kemal Kılıçdaroğlu'na doğru yüksek sesle 'yuh' diyerek bağırmaya başladım. Ben bağırırken yanımda bulunan H.Ç., D.K. ve A. O. da 'yuh' diyerek bağırmaya başladı.

"Peşinden gittim"

Sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitme amacıyla bulunduğum su deposundan aşağı ben ve H.Ç. indik. Top arabasının arkasına doğru yaklaştık. Bizim arkamızdan kalabalık bir grup geldi ve ben sıkıştım. Sonrasında benim sıkıştığım yerin yan kısmında bir koridor açıldı.

"Arkama döndüğümde o adam yoktu"

O esnada uzun boylu yapılı iki şahıs benim omzundan itekledi ve çekil dedi. O esnada arkamdan bir ses duydum. 'Adam sana vuruyor, sen neden duruyorsun' diyerek seslendi. Arkama dönüp baktığımda kimin bu şekilde söylediğini görmedim ve arkamda adam da göremedim.

"PKK desteği nedeniyle sinirlerime hakim olamadım"

PKK destekçisi olduğuna dair iddialar beni etkiledi ve kalabalıkta Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olamayarak sadece bir kez yumruk attım. Sonra orada bulunan kalabalık beni uzaklaştırdı.

"Görüntüleri izleyince"

Cenazeden dolayı çok sayıda yabancı şahıs vardı. Ben meydana gelen olaydan dolayı pişmanım. Bu şekilde bir hadisenin olmasını istemezdim. Bu olay olduktan sonra şehit mezarına gittim. Dua ettikten sonra kendi ikamet ettiğim eve saat 15:00 sıralarında araba ile gittim. Ben eve vardığımda kimse yoktu. Evde biraz oyalandıktan sonra 15:15 sıralarında komşum ve aynı zamanda akraban olan F.C.'nin evine geçtim. Evde sadece F.C. vardı. Sonrasında eşim G.S. geldi. Saat 16:00 sıralarında eşim ile birlikte eve geçtim. Evde televizyonda kendi görüntülerimi izleyince yakalanma korkusu ile 16:30 sıralarında otomobil ile Çubuk ilçe merkezine geldim.

"Antalya'ya gidecektim"

TIR şoförlüğü yapan oğlum E.S., kullanmakta olduğu tırı ile Antalya iline alçı götüreceğini söyleyince bende onun kamyonu ile Antalya'ya gitmeye karar verdim. Meydana gelen olaydan dolayı yakalanmamak amacıyla Antalya iline gitmek istedim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra tekrar Antalya'ya dönecektim. Oğlum E.S.'nin kullanmakta olduğu TIR ile saat 18:00 sıralarında Antalya'ya doğru yola çıktık.

"Jandarma oğlumu arası"

Ben kendi kullanmakta olduğum GSM numaramı ulaşılmamak amacıyla kapattım. Oğlum ile birlikte Eskişehir Sultanhisar ilçesine vardığımızda jandarma ekipleri telefon ile oğlumu aradı. Oğlum ve benle yaptıkları telefon görüşmesi sonrasında ben teslim olma konusunda ikna oldum. Sivrihisar ilçesinden Ankara iline gelen rastgele bir kamyon ile yola çıktım. Yolda Polatlı ilçesinde telefon ile görüştüğüm jandarma ekipleri beni alarak Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirdi.

"Beni kimse yönlendirmedi"

Beni herhangi bir şekilde yönlendiren olmadı. Kimse ile irtibata geçmedim. Kimse ile konuşmadım."

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 13:12

İLGİLİ HABERLER