Gündem
  • 12.10.2011 00:00

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A: CHP'Lİ O BELEDİYELERİ AÇIKLA!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman Vakıfları ile ilişkisi bulunan CHP'li belediyeleri açıklamasını beklediklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, geçen hafta Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma kapsamındaki köstebeği açıklayacağını duyurduğunu hatırlatarak, internet sitesine girdiğinde herkesin bu ismi bildiğini gördüğünü söyledi. Bunun gizli olmadığını, sadece birinin çıkıp söylemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisinin de bunu söyleyeceğini dile getirdi. Türkiye'deki Deniz Feneri Derneğine kamu yararına dernek statüsü verilmesini Danıştay'ın reddettiğini, daha
sonra Hükümetin Bakanlar Kurulu kararıyla bu statüyü derneğe verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Almanya'da, 2007'de Deniz Feneri ile ilgili operasyon başlatıldığını, soruşturmanın 1 yılda tamamlandığını, Türkiye'de ise bu davayla bağlantılı soruşturmanın halen sürdüğünü kaydetti.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bazı telefon görüşmelerine işaret eden Kılıçdaroğlu, telefon trafiğinde, söz konusu davanın şüphelilerine, yapılacak aramaların daha önce bildirildiğinin ortaya çıktığını öne sürdü. İçişleri Bakanlığı özel kaleminden 14 Ekim 2009'da, bakanın koruma müdürünün, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı aradığını, aynı gün Korkmaz'ın da Mustafa Çelik'i aradığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Çelik'in de arama kararını İsmail Karahan'a ilettiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, Karahan'ın
savcılıktaki ifadesinde Çelik'in kendisini aradığını ve arama kararını söylediğini itiraf ettiğini, Zekeriya Karaman'a da aynı bilgiyi verdiğini anlattığını bildirdi.
Başbakan Erdoğan'ın Alman Vakıfları ve CHP'li belediyeler ile ilgili iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, kendisinin de Erdoğan'dan, o belediyelerin isimlerini açıklamasını istediğini anımsattı. Bu konunun peşini bırakmayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın gelecek hafta yapacağı grup toplantısında iddia ettiği belediyelerin ismini açıklamasını beklediklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, Abant'ta yapılan toplantının basına, CHP milletvekillerinin sanki birbirinin boğazını sıkmaya gitmiş gibi yansıtıldığını ifade ederek, toplantıda böyle bir tablonun söz konusu olmadığını vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:16

İLGİLİ HABERLER