Gündem
  • 29.6.2010 16:54

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A CEVAP: BAŞBAKANLAR ZİYARET EDER

ZAFER ÇAKMAK/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yürütmenin başında olan Sayın Başbakan, eğer muhalefet liderlerine bilgi vermek istiyorsa, onların görüşlerini almak istiyorsa veya kendi önerdiği çözümler konusunda görüşler almak istiyorsa ziyaret eder, bizde bu ziyareti elbette saygıyla karşılarız. Benim söylemek istediğim buydu" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı 'Başbakan kendisini Cumhurbaşkanı koltuğunda mı sanıyor' açıklamasına açıklık getirdi. Kendisinin farklı bir açıklaması olmadığını, Başbakan'ın farklı bir açıklaması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, 'kendilerini davet edeceğim, bakalım gelecekler mi, gelmeyecekler mi' diye bir açıklaması oldu" dedi.

"Bizim siyasi geleneğimizde, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, Başbakanlar, muhalefet liderlerini davet etmezler. Başbakanlar ziyaret ederler" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Davet, Cumhurbaşkanından gelir. Biz Cumhurbaşkanının davetine icabet ederiz, gideriz, Sayın Cumhurbaşkanı'nı dinleriz. Ama ülkeyi yöneten, yürütmenin başında olan Sayın Başbakan, eğer muhalefet liderlerine bilgi vermek istiyorsa, onların görüşlerini almak istiyorsa veya kendi önerdiği çözümler konusunda görüşler almak istiyorsa ziyaret eder, bizde bu ziyareti elbette saygıyla karşılarız. Benim söylemek istediğim buydu."

Kılıçdaroğlu, 'Başbakan ile görüşecek misiniz?' sorusuna, "Sayın Başbakan görüşmek isterse, 'biz görüşmeyiz' diye kuralı önceden koymayız" karşılığını verdi.

BAŞBAKAN'DAN JET CEVAP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terörle mücadele konusunda bir araya gelmeleriyle ilgili açıklamalarına ilişkin, "Ben şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında olduğumu söylemedim ama ben Başbakanım ve şu anda yürütmenin başıyım. Yürütmenin başı olarak da şu anda bu konuda atılması gereken adımları atmak durumundayım" dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'den ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor?' şeklindeki sözleri ile MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Şimdi tabii herkes kendine göre değerlendirmesini yapar. O ayrı mesele. Ben önce düşündüğümü uygulama safhasına belgelerle koyarım. Ben şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında olduğumu söylemedim. Ama ben Başbakanım ve şu anda yürütmenin başıyım. Yürütmenin başı olarak da şu anda bu konuda atılması gereken adımları atmak durumundayım. Ve bugüne kadar attığım gibi yine atarım. Alacağım cevaplara göre de değerlendirmemi yaparım" dedi.

Başbakan Erdoğan, bu randevu taleplerinin ne zaman yapılacağı ilişkin soru üzerine, "Herhalde önümüzdeki hafta yapılabilir" yanıtını verdi.

Görüşmelerin Parlamento içi partilerle mi yapılacağının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Fark etmez. Hepsine birden göndeririz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER