Gündem
  • 27.2.2015 22:58

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Merkez Bankası eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu Ankara’da akşam yemeğinde bir araya geldi. Görüşmeye Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik de eşlik etti.
Görüme öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ile ilgili bir soruya, "Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu makam var. Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu Başbakan var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir parlamenter rejimde, Cumhurbaşkanları merkez bankalarının görevlerine müdahale etmezler. Bu doğru bir anlayış değildir, hukuk ayaklar altına alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, tarafsız davranacağına ilişkin, parlamentoda namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Ben yine de sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak istiyorum; namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz, ettiğiniz yemine sadık kalın" diye cevap verdi.
Görüşme öncesi Umut Oran’la birlikte kameraların karşısına geçen Papandreu açıklama yaptı. Ankara’dan bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Papandreu, Ankara’ya gelme nedenlerini anlattı. Ankara’ya gelmesinin 2 nedeni olduğunu belirten Papandreu, "Bunlardan bir tanesi Türk halkı ile Yunan halkı arasındaki sivil toplum diyaloğuna destek vermek. Yarın yapılacak olan Kıbrıs sorununun ele alınacağı toplantıda konuşma yapmak üzere, barış sürecini desteklemek üzere burada bulunuyorum. Aynı zamanda kardeş partimiz olan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve sevgili dostum Umut Oran’la da bu vesileyle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Sayın Umut Oran aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal’in de Başkan Yardımcısı olarak beraber çalıştığımız çok sevdiğim bir meslektaşımdır. Sosyalist Enternasyonal olarak biz, halkların refahı ve sosyal projelerin üretilmesi üzerinde önemle duruyoruz. Sosyalist Enternasyonal içerisinde de ön seçim döneminde hangi ülkede olursa olsun her düzeyde bu çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Umut beyi çok iyi tanırım, sevdiğim bir dostumdu. Özelliklerini her zaman çok taktir ederiz, beğeniriz. Haksız eleştirilere maruz kaldığında da kendisini tanıdığımız için bunların doğru olmadığını gayet iyi bilerek, bütün bu olanlarda beraber projeler üretebilmek ve kendisine destek verebilmek için yanlarında olduğumu söylemek üzere buraya geldim" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu ile Papandreu arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER