Gündem
  • 21.1.2021 18:25

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı! Herkes sandığı bekliyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de işsizlik ve yoksulluk sorununa dikkat çekerek, "Bu milletin temelde bir sorunu var. Herkes bekliyor. Neyi bekliyor. Herkes sandığı bekliyor. Sandığı koyun önümüze diyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"TARTIŞMA YÖNETEMEME GÖSTERGESİ"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında başlayan polemik için de Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de en sorunlu alanlardan birisi yargı. Yargıya iktidarın müdahale ettiğini ve talimat verdiğini, bu talimat çerçevesinde yargının karar aldığını biliyoruz.

Ama hükümetten iki ayrı bakanın bu konuda tartışma zemini yaratmaları, bu hükümetin Türkiye’yi nasıl yönetemediğinin açık göstergesidir. AK Parti hükümeti, Erdoğan artık Türkiye’yi yönetemiyor. Her alanda sorunumuz var” yorumunu yaptı.

"SANDIK BEKLENİYOR"

Kılıçdaroğlu işsizlik ve yoksulluk sorununa da dikkat çekerek, "Bu milletin temelde bir sorunu var. Herkes bekliyor. Neyi bekliyor. Herkes sandığı bekliyor. Sandığı koyun önümüze diyorlar" diye ekledi.

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in erken seçim tarihi verdiğini, kendilerinin bir tarihinin olup olmadığını" soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, herhangi bir tahmininin olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin, Amerika Birleşik Devletleri'nde Joe Biden'ın göreve gelmesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanacağının iddia edildiğini söylemesi üzerine, daha ortada netliğin bulunmadığını, tabloyu ve açıklamaları gördükten sonra bir değerlendirme yapılabileceğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama ben Türkiye'nin bütün ülkelerle barış içinde yaşamasını isterim. Türkiye'nin kendi demokrasisini geliştirmesini isterim. 'Türkiye'de demokrasi vardır' algısının bütün dünyaya yerleşmesini isterim. Türkiye bir baskı ve otoriter rejim içinde. Bu otoriter rejimden Türkiye'nin kurtulması lazım. Efendim, falan kişi eleştirdi, yakala hapse at. Ne yapsın bu adam, derdini de mi anlatamayacak? Derdini anlattı diye adamı yakalayıp hapse mi atarsınız, tutuklar mısınız?" ifadesini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 21.1.2021 18:29

İLGİLİ HABERLER