Gündem
  • 18.5.2013 23:54

Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek sözler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman biz komşulara düşmanlık beslenmediğini belirterek, "Burada silahlı adamları eğitip üstlerine göndermedik. Türkiye'nin vakarına, tarihine yakışmaz böyle bir tablo ama bu tabloyu yaptılar. Özgür Suriye Ordusu'nu kurdular, silah verdiler ceplerine para koydular" dedi.
          Konuşma öncesi Mustafa Balbay'ın mektubunun okunduğunu ve Balbay'ın "Keşke ben de Aydın'da olsaydım" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bedenin dört duvar arasında ama ruhun, ideallerin, fikirlerin Aydın Meydanı'nda bunu bilmeni isterim. Haberal Hocamıza da selam gönderiyorum, hiç merakta olmayın demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için her türlü çabayı yüreklice sergileyeceğiz" diye konuştu.
     Bir ülkeyi yönetenlerin, o ülkenin onurunu korumak zorunda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti'nin iktidara, "komşularla sıfır sorun" vaadiyle geldiğini ancak şu anda tüm komşularla kavgalı hale gelindiğini savundu.
     Hükümetin Suriye politikasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Suriye'de demokrasinin olmadığı söyleniyor. 'Kan gövdeyi götürüyor' diye söyleniyor, ne söylenirse söylensin CHP olarak bizim görüşümüz şu biz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Yurtta barış dünyada barış' istiyoruz. Bir ülkenin başbakanı daha düne kadar 'kardeşim' dediği, eşiyle beraber tatil yaptığı, sınırları, vizeleri kaldırdığı, ortak bakanlar kurulunu yaptığı bir ülkeyle bir gecede düşman oldu. Ertesi gün 'kardeşim Esad'dan düşmanım Esad'a geçti. Kim söyledi bunu- Batının egemen güçleri ona görev verdiler, 'Suriye'ye savaş açacaksın' dediler. Ne kadar ipten saptan kopuk varsa Türkiye'ye getirdiler. El Kaideciler, Nusracılar, ellerine silah, ceplerine para kondu Suriye'ye gönderildiler, 'git kardeşini öldür' diye. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman biz komşumuza düşmanlık beslemedik. Burada silahlı adamları eğitip üstlerine göndermedik. Türkiye'nin vakarına, tarihine yakışmaz böyle bir tablo ama bu tabloyu yaptılar. Özgür Suriye Ordusu'nu kurdular, silah verdiler ceplerine para koydular. Katar Emiri'nin dolarlarıyla Türkiye'nin dış politikası satın alınacak bunu düşünebilir miydiniz- Yapılan bu, görünen tablo bu.
     Suriye'de akan kanın sorumlularından birisi de AKP Hükümeti'dir ve onun başındaki Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sen terör örgütü mensuplarını getirip Türkiye'de eğitir, eline silah verir Suriye'ye gönderirsen, terör ihraç edersen bir gün sana geri döner ve geri döndü. Reyhanlı'da 51 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu işin sorumlusu kim- Recep Bey'dir bu işin sorumlusu. Eğer komşunuzda yangın çıkarsa önce elinize su alır, yangını söndürmeye çalışırsınız çünkü yangın size sıçrar. Komşuda yangın var, söndüreceğine eline almışsın benzin bidonunu. Sonuçta olan bu millete oluyor. 51 vatandaşımıza oldu."
    
     -Hükümetin, Suriye politikasına eleştiri
    
     Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı ve Uludere'ye gidemediğini, kendisinin tüm illere polis ordusu olmadan gidebildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Suriye politikasının yanlış olduğunu en başından itibaren dile getirdiklerine değindi.
     "Rüzgar ekiyorsun fırtına biçersin" dediklerini anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye için demokrat olanların Irak'taki Müslüman ölümlerine ses çıkarmadığını iddia etti.
     "Demokrasi getireceğim" diye yola çıkılan Suriye'de ölü sayısının 200 bini aştığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Kardeşim dedi, arkasından hançerliyor. Kaddafi'yi de böyle hançerledi. Elinden ödül aldı, sonra gitti Kaddafi'nin katillerini tebrik etti. Erbakan'ı da böyle hançerledi, bunların ruhunda var zaten topluma ihanet etmek" şeklinde konuştu.
        
     Muhabir: Tolga Albay - Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER