Gündem
  • 22.1.2015 18:03

Kilosu 5 liradan at eti

BURSA'da, çalınan atların kesilerek etlerinin lokanta ve benzeri yerlere satılması ile ilgili başlatılan soruşturma sürerken Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü'nde yapılan analiz ardından depodaki etlerin at eti olduğu kesinlik kazandı.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde genellikle Romanlar'ın oturduğu Hacıvat ile Vakıf Mahallesi'nde geçen pazar günü sahipleri tarafından otlatılmak üzere evlerinin yakınındaki araziye bırakılan 5 at çalındı. İhbar üzerine Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızları bulabilmek için bölgede devriye gezmeye başlayan görevliler bir barakanın önünde gördükleri kan izlerini izleyince, çalındığı sanılan atların kesilerek derilerinin yüzülmüş olduğunu tespit etti.

Barakada yapılan incelemede, 40 yaşındaki Ali V., kişi gözaltına alınırken, bazı etlerin kullanılacak bir şekilde kuşbaşı ve kıyma haline getirildiği ortaya çıktı. Sorgulaması yapılan Ali V., suçunu itiraf etti. Kestikleri atların etlerini Merkez Nilüfer İlçesi'nde bazı lokantalara kilosu 5 liradan sattığını söyledi.

Şüphelilerin ifadesinden sonra ekipler bu kez etlerin kalan bölümünün saklandığı Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki kayıtsız çalışan depoya baskın düzenledi. Burada yapılan aramada 130 kilo et bulundu. Bu etler, işyeri sahibine yedd-i emin olarak teslim edilirken, alınan numuneler incelenmek üzere Bursa Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Ali V., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen etlerle ilgili yapılan analiz sonuçları da açıklandı. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, bu etlerin satıldığı işyerlerinde kontrol yapıldığını, bir işyerinden alınan numunede de at eti bulunduğunu açıkladı. Ali V. ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten il müdürlüğü mühürlenen soğuk hava deposuna toplam 23 bin 435 TL para cezası kesildiğini bildirdi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER