Spor
  • 28.9.2013 23:10

Kilosunun 3 katı olan güreşçiyi yendi!

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 1 metre 60 santim boyunda 50 kilogram ağırlığında olan 15 yaşındaki Zeki Aslantın, 1 metre 97 santim boyunda 150 kiloluk 14 yaşındaki Emre Günay'ı yenmeyi başardı.

Alaplı Belediyesi'nin bu yıl 27'ncisini düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 250 güreşçi katıldı. İlçedeki spor sahasında yapılan güreşlerde çekilen kurada, birinci turda 50 kiloluk Zeki Aslantın, kendisinin 3 katı ağırlığında 150 kiloluk Emre Günay ile eşleşti. İki güreşçi arasındaki boy ve kilo farkı nedeniyle müsabada ilginç görüntüler oluştu. Güreşseverlerin ilgiyle izlediği mücadelede güreşçiler 30 dakika boyunca yenişemedi. Puanlama sonunda Zeki Aslantın, boy ve kilo olarak kendisinin çok üzerinde olan rakibini mağlup ederek üst tura çıkmayı başardı.

Güreşlerde rakiplerini yenen Ankara Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Mahmut Kavakçı ile Karamürsel Belediyespor güreşçisi Güngör Ekin finalde karşılaştı. Kavakçı, büyük çekişme içinde geçen mücadele sonunda rakibini yenerek başpehlivan oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde birinci olan Mahmut Kavakçı, ikinci Güngör Ekin ve üçüncüler Kaan Kaya ile Ümit Balta'ya madalyalarını Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar verdi.

Güreş ağası ise 60 bin lira ile Burhan Alper oldu. 3 aday arasında yapılan ihale sonucu ağa seçilen Alper, meydanda halkı ve sporcuları selamladı. Güreşler, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:37

İLGİLİ HABERLER