Spor
  • 16.8.2022 13:02

Kim Min-jae'den İtalya Serie A'ya görkemli başlangıç!

İtalya Serie A'da yeni sezonun ilk hafta maçında Napoli, deplasmanda Hellas Verona'yı 5-2 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Transfer döneminde 18 milyon euro bedelle Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Güney Koreli stoper Kim Min-jae İtalyan ekibinde çıktığı ilk resmi maçında göz doldururken istatistikeriyle sahanın yıldızlarından oldu.

İtalya Serie A'da yeni sezonun ilk hafta maçında Napoli, Hellas Verona'ya konuk oldu. Karşılaşmayı deplasmanda 5-2 kazanan Napoli, sezona galibiyetle başladı.

Napoli'ye 3 puanı getiren golleri 37'de Khvicha Kvaratskhelia, 45'te Victor Osimhen, 55'te Piotr Zielinski, 65'te Stanislav Lobotka ve 79'da Matteo Politano attı.Ev sahibi takımı Hellas Verona'nın gollerini ise 29'da Kevin Lasagna ve 48'de Thomas Henry kaydetti.

Bu sonuçla Napoli, sezona 3 puanla başlarken Hellas Verona ise sahasındaki karşılaşmadan puansız ayrıldı.Napoli'nin Fenerbahçe'den transferi Güney Koreli stoper Kim Min-jae, ilk 11'de başladığı mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Napoli'de Türk futbolseverlerin yakından tandığı bir diğeri isem Eljif Elmas 68. dakikada oyuna girdi. Hellas Verona'da ise Koray Günter maçın tamamında sahada kaldı.

KİM MİN-JAE İLK MAÇINDA GÖZ DOLDURDU!

Fenerbahçe'den Napoli'ye 18.050 milyon Euro'ya transfer olan Kim Min-jae, ilk maçında göz doldurdu.Güney Koreli savunmacının İtalya'da nasıl bir başlangıç yapacağı merak ediliyordu. Karşılaşmaya ilk 11 başlayan 25 yaşındaki savunmacı, istatistikeriyle dikkat çekti.

Opta verilerine göre, Kim Min-Jae, Hellas Verona - Napoli karşılaşmasında en fazla topla buluşan ve isabetli pas veren oyuncu oldu.

Kim Min-Jae'nin Hellas Verona maçı istatistikleri şöyle:

Topla buluşma: 94
İsabetli pas: 72
Pas %: 90
İkili mücadele: 5/7
Pas arası: 2
Sahipsiz top kazanma: 8

1 YILDA DEĞERİNİ 6'YA KATLADI!

Geçen sezonun başında Çin ekibi Beijing Guoan'dan 3 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Kim, Sarı-lacivertlilerde 39 maçta oynarken 1 gol attı.

Fenerbahçe'deki performansıyla bonservis bedelini 6 katına çıkaran 25 yaşındaki Güney Koreli stoper, 18.050 milyon Euro'ya Napoli'nin yolunu tuttu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 16.8.2022 13:07

İLGİLİ HABERLER