Yaşam
  • 3.7.2009 14:06

KİMDİR BU 'EMO'CULAR?...

Kayıplara karışan ve 7 gün sonra bulunan iki kızın emo denilen akımı takip ettikleri ortaya çıktı

Vatan Gazetesi'nden Kenan Butakın ve Zerrin Ayaz'ın haberine göre , İstanbul’da evlerinden ayrılan ve 7 gün sonra İzmir’de bulunan 13 yaşındaki Büşra Ertav ve 14 yaşındaki Cansu Bal’ın emo denilen ’duygusal çocuklar’ akımını takip ettikleri ortaya çıktı.

Büşra ile Cansu, İstanbul Bağcılar’da evlerinden ’Dolaşmaya gidiyoruz’diye çıktıktan sonra kayıplara karışınca büyük bir endişeye kapılan aileleri polise başvurmuştu. Tam bir hafta boyunca polisi ve Türkiye’yi ayağa kaldıran küçük kızlar, 7 gün sonra İzmir’de bulundu. Ailelerine teslim edildiklerinde verdikleri cevap, “Çok sıkılmıştık, bir delilik yaptık” oldu. Sadece yaptıkları ’delilik’le değil farklı kıyafetleri, kendilerine özgü tarzlarıyla da dikkatleri üzerlerine toplayamışlardı

Emo sıkıldığın zaman kaçmaktır


Figen M. -17 (Öğrenci)


“Büşra ve Cansu da bizlere takılırlardı. Bakırköy’de sayımız normalde çok fazla. Sadece burada değil, İstiklal Caddesi’nde de buluştuğumuz oluyor. Kaçmalarının nedeni monotonluk olabilir. Çünkü emo ’Sıkıldığın zaman kaçmaktır’. Özgür olmaktır. Zaten monotonluktan sıkılanlar emoyu seçiyor.”


Özgürlüğün diğer adı



Demet A.-20 (İşsiz)


“Ailem başlarda çok kızıyordu emo olmama. Ancak bence emo özgür bir yaşam tarzı. İstediğim gibi hareket edebiliyorum. Duygularıma daha fazla yakın oluyorum. Bu yüzde emo olmayı seçtim. Birçok arkadaşım var. Büşra ve Cansu’yu da tanıyorum. Onlar da emo ama daha çok yeniler. Daha çok internet ortamında, Yonja gibi sitelerde takılıyorlar. Bakırköy’e de sık sık geliyorlardı. Monotonluktan dolayı sıkılmışlardı. Bizler gibiydiler. Kaçtıklarına da şaşırmadım.”


Monotonluktan kurtuluyorum



Özge Doğan-17 (Öğrenci)


“Emo olmamın nedeni kendimi özgür kılmak istediğimden kaynaklanıyor. Bu şekilde kendimi daha rahat ifade ediyorum. Ailemdeki monotonluktan kurtuluyorum. Her fırsatta arkadaşlarımla buluşuyorum. Saçlarımı ve giysilerimi özgürce seçiyorum. Piercing yapıyorum ve bu bence özgürlüğün simgesi. Böyle daha rahat hissediyorum kendimi.”


Dileniyor ve buna ’sinyal’ diyoruz



Kemal Tarık-20 (Öğrenci)

“Aslında yavaş yavaş emoyu bırakmaya başladım. Çünkü artık sıkılıyorum. Belki de yaşım ilerlediği için öyle oluyorum. Benim için emo sıradan olmamak anlamına geliyor. Hem saçlar hem de kıyafetler farklılaşıyor. Babam emo olmama çok kızmıştı. Hatta dışarıya çıkmayayım diye para bile vermiyordu. Ben de dışarıda, caddelerde dileniyordum. Buna sinyal diyorduk. Yoldan geçen insanlardan para istiyorduk.”


Bu benim aileme başkaldırım



Dilara Acar-20 (İşsiz)


“Emo aslında kendimi ifade etme biçimim. Monotonluktan kurtulmamı sağlıyor. Ben birkaç yıl önce ailemle aram bozulduğu için sürekli dışarıya çıkmaya başladım. Emo ile de böyle tanıştım. Bu bir bakıma başkaldırı gibi bir şey. Ailemle her çekişmem de iyice bu ortama adapte oluyordum.”


.


EMO NEDİR?



DUYGUSAL ÇOCUKLAR’


Emo İngilizce duygusal anlamına gelen ’emotional’ kelimesinin kısaltması. Emo’lar olarak bilinen gençler farklı giyimleri ve konuşmalarıyla dikkat çekiyor. Saçlarını tek gözlerini kapatacak kadar öne yatırmaları, spreyle kabartmaları, yüzlerine abartılı piercing takmaları, dövmeleri ve Converse ayakkabıları Emo’ların en belirgin özelliği. Emo’lar “Anethema” gibi heavy metalin bir türü olan death metal grupları dinliyor.


EMO OLMANIN KURALLARI


Emo olma kuralları Facebook paylaşım sitesindeki ’EMO kid Türkiye fan’ grubunda şu şekilde yer alıyor:

- Kural 1: Hiç bir zaman yeni şeyler giyme.

- Kural 2: Tişört ne kadar dar, sıkı o kadar iyi.

- Kural 3: Saçlarınızı taramayı bırakın.

- Kural 4: “Get up kids” (Kalkın çocuklar) yazılı bir CD gördünüz, alın!

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER