Dünya
  • 31.3.2006 15:45

KIRGIZİSTAN'DAKİ PROTESTO EYLEMİ SONA ERDİ

BİŞKEK - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bu sabah milletvekili adaylığı iptal edilen Rıspek Akmatbayev ve taraftarlarının başlattığı protesto gösterisi sona erdi.
     Eylemcilerle görüşen Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, ''Rıspek Akmatbayev ile geçmişte yaptığı görüşmede, kendisine milletvekilliği sözü vermediğini'' açıkladı.
     Bakiyev, çok sıkı güvenlik koruması altında eylemcilerin yanına gitti. Akmatbayev ile görüşen ve göstericilerin sorularını yanıtlayan Bakiyev, bu tür eylemleri ülkedeki bazı siyasilerin ''ellerini ovuşturarak'' beklediğini belirterek, ''O insanlar burada yok, sadece uzaktan izliyorlar'' dedi.
     Merkez Seçim Komisyonu'nun Akmatbayev'in adaylığını reddetmesi kararına kendisinin müdahale etmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Bakiyev, karara itiraz merciinin mahkeme olduğunu söyledi. Bakiyev, bu sorunun sadece mahkeme yoluyla çözülebileceğini belirtirken, göstericilerin de ''ülkeyi kargaşaya sürüklemek isteyenlere fırsat vermemelerini ve dağılmalarını'' istedi.
     Devlet Başkanı Bakiyev'in ayrılmasının ardından adaylığı reddedilen Rıspek Akmatbayev, taraftarlarının görüşünü aldıktan sonra dağılma kararını açıkladı.
     Eylemciler, Kur'an okunduktan sonra gösteriyi bitirerek meydandan ayrıldı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER