Yaşam
  • 31.3.2009 02:50

KIRIK AYAK MUCİZEYE ENGEL OLDU!..

BBPGenel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu geçen çarşamba günü Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Keş Dağı'nda düşen helikopterden sağ kurtularak olayı haber veren gazeteci İsmail Güneş için süren umutlu bekleyiş maalesef sona erdi. Dün cesedine ulaşılan Güneş'in kaza yerinden oldukça uzak bir yerde bulunması genç gazetecinin ölüme meydan okuduğunun da göstergesiydi. Helikopter enkazının bulunduğu yere 500 metreyi aşkın uzaklıkta bir kaya oyuğunda bulunan İsmail Güneş'in bacağı kırıldığı için helikopter koltuğunu kızak haline getirdiği ve yokuş aşağı kaydığı ortaya çıktı. Askerliğini komando olarak yapan gazeteci Güneş'in enkaz bölgesinden kurtulma amacıyla ayrıldığı ancak aşırı kan kaybı sonucu daha fazla ilerleyemediği belirlendi. Eksi 30 derece soğuk kan kaybıyla birleşince Güneş'in mucizeyi başarması da imkansız hale geldi. Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri tarafından yüzü karlarla örtülü olarak bulunan Güneş'in cenazesi kaza bölgesinden alınarak Göksun'a götürüldü. Cenaze daha sonra Sivas'a gönderildi. Güneş'in arkadaşları, her koşulda güçlü kimliğinin ortaya çıktığına dikkat çekerek, "Eğer yaşamak için yüzde 1 şansı olsaydı, mutlaka başarırdı" dedi.

'SEN ŞEHiT OLDUN BABA'
Helikopter kazasında vefat eden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın Türk bayrağına sarılı cenazeleri özel bir uçakla Ankara'dan Sivas Havaalanı'na götürüldü. Cenazelerle birlikte çok sayıda BBP'li yönetici de Sivas'a gitti. BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın Siirt'te vatani görevini yapan oğlu Alper Yancı, akrabalarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Yancı'nın, "Ben şehit olamadım; sen oldun" diyerek gözyaşı dökmesi herkesi duygulandırdı. Türk bayrağına sarılı tabutlar uçaktan tekbirler eşliğinde indirildi. 100 araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine götürülen cenazeler, kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'na defnedildi.

PİLOT KAYA toprağa verildi
Düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Bahçeşehir Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, seçim çalışmaları öncesinde yaşanan bu olayın Türkiye'nin gündemine adeta bomba gibi düştüğünü söyledi. Törende, İstektepe'nin annesi Hayriye, eşi Elçin ve çocukları Murat ile Ayşegül İstektepe'nin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Cenazeye, katılımın bir hayli yüksek olması dikkat çekti.

Sisten geçerken dağa mı çarptı!
* Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kazaya ilişkin ilk bulguları şöyle:
* Helikopter, 1000 ile bin 500 feet'te uçuş yapıyor.
* Bölgede yoğun sis var. Sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra yakın.
* Helikopter, sis içinden geçerken bir anda dağa çarpıyor. Helikopterin kafası içeri göçüyor. Çarpmanın etkisiyle kanatlar dağılıyor. Motor düşüyor.
* Helikopter parçaları, 35- 40 metre etrafa yayılıyor.
* Çarpma anında yolculardan bir bölümü helikopterden dışarı fırlıyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER