Sağlık
  • 30.4.2006 00:30

KIRIK KALBİN İLACI!..

Kimi aşklar hüzün getirir. Bu yüzden bedende olumsuz değişimler meydana gelir. Uykusuz geceler, alkol gibi... Ama bunun çaresi var.



BEYİN DEVAMLI ÇALIŞIR
Sorunun nedeni:
Stresin ilk sonucu, vücudunuzda aşın yükselen adrenalindir. Yüksek adrenalin beyninizin devamlı çalışmasına neden olup, geceleri bir türlü uyuyamamanıza yol açar.
Nasıl baş edilir: Uyku ilaçlarına veya alkole sarılmak çözüm değil. Onların yerine, yatağa girmeden önce ılık bir süt için. Kendinizi rahatlatacak güzel görüntüleri gözünüzde canlandırın. Derin nefes alıp rahatlamaya çalışın.

İŞTAH KAYBI YAŞANIR
Sorunun nedeni:
Depresyondayken, iştahı ayarlayan serotonin hormonu normal seviyesinin altına inip, kendinizi aç hissetmemenize neden olur.
Nasıl baş edilir: "Karbonhidratlar serotonin seviyesini yükseltir ve genel olarak sakinleştirir" diyor "The Body Clock Diet" (Vücut Saati Diyeti) adlı kitabın yazarı Lyndel Costain. Yine de fazla kalorisi olmayan kahvaltılık gevrek, kuru meyve gibi atıştırmalıkları tercih etmenizde yarar var.

AŞIRI HAREKET BAŞLAR
Sorunun nedeni:
Hoşlandığınız biriyle birlikte olduğunuzda 'phenylethylamin' denilen kimyasal salgılanır. Bu kimyasalın azalması aşırı hareketlilik gibi durumlar meydana getirir.
Nasıl baş edilir: Fiziksel egzersizler sırasında endorfin hormonu salgılanır. Bunu iyi kullanın.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇÖKER
Sorunun nedeni:
İştahtaki azalma, uykusuzluk ve depresyon durumu bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olur.
Nasıl baş edilir: İyi beslenin, uyku düzenine dikkat edin ve fiziksel egzersizleri mümkün olduğu kadar ihmal etmemeye çalışın. Bir vitamin kürü veya polen arı sütü gibi destekler alabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde bol mikdarda tüketilen yeşil çay da bağışıklık sistemini güçlendirir.

ENERJİ EKSİKLİĞİ
Sorunun nedeni:
Enerji eksikliği vitamin eksikliğinin sonucudur.
Nasıl baş edilir: Fiziksel aktivite enerji eksikliğinin en iyi tedavisidir.



Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER