Sağlık
  • 28.3.2009 03:47

KIRIK KALBİN TEDAVİSİ BULUNDU!..

Amerikalı araştırmacılar, stresli ya da duygusal olaylarla bağlantılı tanınmış bir durum olan "kırık kalp sendromu"na yakalanan 70 hasta üzerinde araştırma yaptı. Hastaların tamamı, yüzde 20'si kritik de olsa, ya aspirin ile ya da beta blokerler, ACE inhibitörleri ve statinler gibi kalp ilaçlarıyla iyileştirildi. Amerikan Kardiyoloji Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmada da, bu sendroma muhtemelen stres hormonlarındaki artışın neden olduğu belirtildi.

NEFES DARLIĞI YAPIYOR

Tıpta "Takotsubo kardiyomiyopati" olarak bilinen "kırık kalp sendromu", ilk kez 1990'lı yılların başlarında Japon bilim adamlarınca tanımlandı. Bu sendromun belirtileri göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi kalp krizini andırsa da hemen tedavi edildiğinde, geçici ve tamamen sona erdirilebilir sendrom şeklinde görülüyor.

YAZIN ORTAYA ÇIKIYOR

Araştırmacılar kırık kalp sendromunun, kışın görülen kalp krizlerinin aksine, bahar ve yaz aylarında ortaya çıktığını da ortaya koydu. Araştırmacılardan Miriam Hastanesi'nden Doktor Richard Regnante, bu sendromla ilgili halen öğrenecekleri daha çok şey bulunmasına rağmen, bunun, hastalar ilk 48 saatte tedavi edildiği sürece ölümle sonuçlanmadığını belirtti. Araştırma, 2004 ile 2008 yılları arasında ABD'nin Rhode Island eyaletindeki iki hastanede yatan 70 sendrom hastası üzerinde yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER