Spor
  • 27.6.2010 00:03

KIRKPINAR'DA YEŞİL YEŞİL ÇEYREK FİNALDE!..

EDİRNE - Edirne'deki 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2. gününde yapılan başpehlivanlık güreşlerinde 3. tur mücadelesi tamamlandı. Geçen yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, 88 dakika süren ve ''erken final'' olarak nitelendirilen müsabakada, rakibi Recep Kara'ya üçüncü ihtarı aldırarak çeyrek finale yükseldi.
Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda devam eden başpehlivanlık güreşlerinde, Serhat Gökmen, Sermest Bulut, Şaban Yılmaz, Osman Aynur ile geçen yılın baş pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, yarın yapılacak çeyrek finalde mücadele etme hakkını elde etti.
3. tur mücadelesinde Mehmet Yeşil Yeşil ile Recep Kara, 35 dakikalık normal, 15 dakikalık uzatma bölümünde birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 50 dakikalık süre içinde iki güreşçiye pasif güreştikleri için 2'şer ihtar verildi. 38 dakika süren puanlamada ise Mehmet Yeşil Yeşil, rakibine üçüncü ihtarı aldırdı. İhtarlarda üstünlük sağlayan Yeşil Yeşil çeyrek finale çıktı. 88 dakika süren mücadelede her iki güreşçi de zaman zaman seyircilerin protestosuna maruz kaldı.
Rakibi karşısında üçüncü ihtarı alarak elenen Recep Kara, Er Meydanı'nda hıçkıra hıçkıra ağlayarak mağlubiyeti kabullenemedi. Bu arada Recep Kara taraftarları sahaya girerek hakem heyetini protesto etti. Recep Kara ve taraftarları, daha sonra Mehmet Yeşil Yeşil ve taraftarlarını alkışlarla protesto ederek sahadan ayrıldı.
Bu arada Gökhan Arıcı, Ali Gürbüz ve Savaş Yıldırım ise kura sonucu güreşmeden çeyrek finale yükseldi.
649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yarın ağalık seçimi ve final müsabakalarının ardından sona erecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:30

İLGİLİ HABERLER