Gündem
  • 7.8.2009 02:12

KIVRIKOĞLU'NDAN ŞOK SÖZLER!. GÖREV DÜRÜSTLÜKTEN ÖNEMLİDİR

Şenel'in özel ödenekten 2 daire aldığını dönemin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'na söylediğini belirten tanığın aldığı yanıt...Ergenekon soruşturması kapsamında tanık olarak ifade veren Albay Bergütay Varımlı, Emekli Genelkurmay Hukuk Müşaviri Erdal Şenel'in devletin tahsis ettiği 535 bin dolarlık özel ödenekle Ziverkent'te 2 adet daire aldığını söyledi. İddiaların araştırılması için dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na başvurduğunu anlatan Varımlı, Kıvrıkoğlu'nun "TSK'da bazen görev dürüstlükten önemlidir" dediğini belirtti.

Ergenekon sanıkları arasında yer alan Emekli Genelkurmay Hukuk Müşaviri Erdal Şenel'e bu iddialar sorulduğunda ve 3. İddianamede de yer verilen ifadesinde "Bergütay Varımlı'nın Deniz Kuvvetlerinden emekli albay olduğunu, o zaman emekli olmadığını, Bergütay Varımlı'nın Şener Eruygur'la geçmişte aynı yerde çalıştığını bildiğini, aralarındaki ilişkiyi bilmediğini, Bergütay Varımlı'nın İlhami Erdil'in rütbesinin sökülerek er statüsüne indirilmesine sebep olan kişi olduğunu" ifade etti.

İlhami Erdil'in yolsuzluklarını da incelemişti

Geçmişte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarına ilişkin açılan davada eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'in ailesi tarafından 3 yıl içinde 1,5 ton çikolata, 60 bin paket sigara, 25 bin kutu kola, bin adet bardak tüketildiği iddiaları gündeme gelmişti. O dönem henüz emekli olmayan ve Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Başkanı Bergütay Varımlı, Erdil hakkındaki iddiaları araştırmış, Erdil'in yapılan alımlarla ilgili evrakları incelemesinin sonucunda çok yüksek boyutlarda özel alımlara rastladığını açıklamıştı.

Varımlı: "Kıvrıkoğlu muktedir kalamadı"

Geçmişte konuyla ilgili ifade veren Bergütay Varımlı, yolsuzlukla mücadelenin cesaret isteyen bir iş olduğunu söyleyerek bu incelemeleri yaparken Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök dışında kendisine kimsenin destek vermediğini dile getirmişti.Varımlı, "Bu işlemleri ortaya çıkarırken, çok mücadele verdim. Olay büyüdükçe beraber yola çıktığımız hiç kimseyi yanımda göremedim. Önceki Genelkurmay Başkanımız (Hüseyin Kıvrıkoğlu) bile başta bu olaya muktedir kalamadı" diye konuşmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER