Asayiş
  • 30.8.2011 00:48

KIZ KARDEŞLERİ ÖLDÜRENLER ÇOCUK ÇIKTI

Uşak'ta, önceki gün Akse Çamlığı'ndaki bir metruk binada yanmış cesetleri bulunan Arzu Çoban ile kardeşi Zekiye Çoban son yolculuklarına uğurlanırken, katil zanlıları da adliyeye sevk edildi. 14 yaşındaki iki zanlının suçlarını kabul ettikleri belirtildi.

Uşak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde ikamet eden Arzu (17) ve Zekiye Çoban (12) adlı kardeşler önceki akşam saatlerinde Akse Çamlığı'ndaki metruk binanın önünde ölü bulunmuştu. Kız kardeşlerin vücutlarında çok sayıda bıçak darbesine rastlanmış ve yanık izleri olduğu bildirilmişti. Olayın ardından güvenlik güçleri katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı. Arzu ve Zekiye Çoban'ın cesetleri otopsi için gönderildikleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından dün akşam saatlerinde alınarak
Uşak'a getirildi. İki kız kardeş tabutlarına konulan gelinliklerle son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreninde annesi Emine, baba Özkan, dedesi Veysel Çoban ve ailenin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Seher Cemi'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuklarına uğurlanan Arzu ve Zekiye Çoban Kuyucak köy mezarlığında toprağa verildi.

KATİL ZANLILARI 14 YAŞINDA
Bu arada iki kız kardeşi bıçakla boğazlarını kestikten sonra üzerlerine döktükleri yanıcı bir madde ile yaktıkları iddia edilen iki zanlı polis tarafından dün gece gözaltına alındı. Kent merkezinde sürdürülen arama çalışmaları sonucunda yakalanan iki zanlı daha sonra soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Kız kardeşleri öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan H.K. ile M.A.G'nin suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. 14 yaşındaki iki zanlının başta hırsızlık olmak üzere 30'a yakın sabıkalarının
olduğu bildirildi. Zanlıların suçlarını kabul ettikleri, Arzu ve Zekiye Çoban ile iki gece aynı evde kaldıkları ve daha sonra ormana gittikleri burada da bıçakla öldürdüklerini söylediği öğrenildi.
Kız kardeşleri öldürdükten sonra eve gelerek benzin aldıklarını ve olay yerine giderek Arzu ve Zekiye Çoban'ın kimliklerinin tespit edilememesi için yakmaya çalıştıklarını itiraf eden H.K. ile M.A.G, adliyeye sevk edildi. Zanlıların savcılıkta ifade verdiği öğrenildi.

Uşak'taki evlerinden dört gün önce ayrıldıktan sonra haber alınamaması üzerine aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulan 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile 17 yaşındaki ablası Arzu Çoban, kent merkezinde Akse Çamlığı mevkisindeki ormanlık alanda yıkık durumda bulunan boş bir binada öldürülmüş olarak bulunmuştu.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER