Asayiş
  • 8.5.2013 12:31

Kız kavgası 'sağ-sol' çatışmasına döndü!..

BURSA’da, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) dün akşam karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan ve biri ağır 2 öğrencinin bıçakla yaralandığı kavgada, gözaltına alınan biri kız 4 öğrenciden 3'ü savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Kavgada, "Kız arkadaşımıza neden yan bakıyorsun" diyen sol görüşlü öğrencilerin saldırısında yaralanan S.K. adlı öğrencinin yaraladığı Tıp Fakültesi öğrencisi Fecri A.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

UÜ. Kampusu’nde dün akşam Kütüphane önünde gezmekte olan BDP sempatizanı olduğu ileri sürülen bir grup, Eğitim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi olan ve sağ görüşlü olarak bilinen S.K. ile "Neden kız arkadaşımıza bakıyorsun" diyerek tartıştı. Çıkan arbedede S.K. (23) elinden ve aldığı yumruk darbeleriyle yüzünden yaralandı. S.K. ise Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan Fecri A.'yı (23) karnından ağır yaraladı. S.K. ile yaraladığı Fecri A., ambulanslar ile Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı duyan diğer sağ görüşlü öğrencilerin gelmesiyle Acil Servis önünde arbede çıktı. Bu sırada kaçan bazı karşıt görüşlü öğrenciler kampus içersinde bulunan otele sığındı. Sağ görüşlü yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubunun otele girmesini ise biber gazı kullanan polis engelledi.

Daha sonra otelden çıkartılan öğrencilerden M.C. (29), E.E. (21) ve Ş.T. (21) ile Fecri A.'yı yaralayan ve hastaneden taburcu edilen S.K. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 4 zanlıdan 3'ü savcının talimatı ile serbest bırakılırken S.K.'nin sorgusu ise devam ediyor.

 

DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER